Wednesday, 15 May 2013

Bangga Jadi Guru :)

 dari kiri;kak syikeen,ustazah salmah(GB),niera,kak zahara,kak hayati



 

hanya kami berenam guru di srar tarbiatul islamiah :)

 masing2 memegang jawatan guru kelas kepada satu darjah..
dari blkg:ustazah munirah(thn 6),ustazah asyikeen(thn 4),ustazah zahara(thn 5),ustazah dhuha(thn 2)
dari depan kiri:ustazah hayati(thn 3),ustazah salmah(thn 1)



warga SRAR TARBIATUL ISLAMIAH yg dtg pada hari ini :)



inilah kenangan terakhir bersama mereka :'(

Walaupun cuma 8 bulan aku bergelar seorang guru, namun itulah yang terindah. Macam-macam ragam. Teringat lagi bila murid-murid tahun 1 rasa macam ragu-ragu yang aku ni guru diorang. Hari pertama lagi aku dah dipanggil kakak. Bukan ustazah. Haha. Terasa lucu. Mungkin sebab tinggi aku yang tak cukup tu kot. Masing-masing mudah mesra dengan aku, ye lah, dah kakak diorang pun lagi tinggi dari aku.. Dah diorang anggap aku pun macam kakak diorang. Dah lah aku je satu-satunya guru yang tak kahwin lagi. Single and available pulak tu. Haishhh, mulalah ada yang nak kenen kan aku dengan abang-abang diorang. Macam-macam. Paling tak tahan , kalau diorang ni buat nakal dalam kelas. Aku mengajar subjek sirah. Kira macam aku ni pemegang subjek tu lah sebab masing-masing nak pass kat aku subjek ni, katanya susah. Padahal dulu, aku lah yang paling suka ngelat subjek sirah yang bagi aku boring giler ni. Haishhh, padahal Sirah ni sangat lah bestt ! Boleh kenal Nabi tercinta. Biasalah, masa tu zaman budak-budak. Nampa tak hikmahNYA? Allah tetapkan pula aku sebagai guru Sirah :)

SELAMAT HARI GURU ^_^

best pulak dapat hadiah banyak-banyak time hari guru.. hihi..

17 000 Budak Comel:

aimi adilah aimi adilah said...

wah jd ckgu... best nye

Khairull-Dean Khairull-Dean said...

guru memang terbaikkkk....

niera niera said...

@aimi adilah

mmg best walaupun 8 bulan je..

niera niera said...

@Khairull-Dean

yup !

NurainSuperr NurainSuperr said...

assalamualaikum kak. wahh tapi mmg kalau jd cikgu ni kAN, tiap-tiap tahun dapat hadiah banyak. free pulak tu hehe. tapi ain tak boleh jd cikgu, sebab tak boleh ngajar org huhu T.T

MaiSarah Mustafa MaiSarah Mustafa said...

selamat hari guru kak niera..smoga krjaya kak niera dberkati oleh-Nya..besarnya jasa seorang guru, mnyampaikan ilmu pada ank didiknya..^__^

maria firdz maria firdz said...

tahniah sbb pnh rasa jadi cikgu... :) selamat hari guru niera... :)

hazdnul shafina hazdnul shafina said...

selamat hari guru kak :D

Ukhti NurliyanaZulkifli Ukhti NurliyanaZulkifli said...

teringin jgak tapi takde rezeki :)

DIARI FARISHA DIARI FARISHA said...

selamat hari guru :)

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

selamat hari guru ;D

michelle De hunny michelle De hunny said...

selamat hari guru :)

JomStadi JomStadi said...

selamat hari guru :) nyanyi lagu 'Kami Guru Malaysia' sikit :p hehheee

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Selamat hari guru kepada semua pendidik anak bangsa.
Tanpa mereka siapalah kita!!

Haruno Hana 하나 Haruno Hana 하나 said...

Selamat Hari Guru Kak Niera :D hehe.. best tu, ada peluang mengajar budak2 ^^

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

slmt hari guru buat niera dan lain2

sha tag..mesti join tau
http://www.opzzpinky.my/2013/05/game-eleven-things-about-me.html

Cik Fie Cik Fie said...

SELAMAT HARI GURU :)