Monday, 21 May 2012

Bayi Lahir Bersama Al-Quran | ALLAHUAKBAR

Subhanallah! Bayi Lahir Bersama Al-Quran | Sebelum ini banyak kita mendengar kisah bayi yang dilahirkan mempunyai tanda-tanda keagungan Allah SWT antaranya tulisan kalimah tauhid di bahagian betis bayi. Kini satu kejadian menakjubkan telah berlaku di mana seorang bayi telah dilahirkan bersama sebuah al-quran kecil. Bayi ini diberi nama Abdul Wahab Iyanda Aderemi Irawo oleh sorang ulama yang dikenali sebagai Ustaz Abdul Rahman. Bayi ini telah selamat dilahirkan pada 7 mei 2012. Para ulama di sana telah menasihati ibu bayi tersebut bahawa bayinya bukanlah seorang nabi walaupun ia lahir dari rahimnya sambil memegang Quran. Akan tetapi ia merupakan suatu kehendak Allah SWT yang mana bayi itu dilahirkan dalam keadaan yang sungguh menakjubkan.
Selain ulama Ustaz Abdul Rahman yang hadir, terdapat juga ulama lain antaranya Sheikh Abdulraman Sulaiman Adangba,Ketua dari Komuniti Nasrulifathi,Ustad Alhaji Abdullahi Akinbode,dan Dr Ramoni Tijani dari Komuniti Islam Alifathiquareeb.
Kuasa Allah SWT dan hidayah dariNya, ibu bayi ini telah memeluk agama Islam pada 13 Mei 2012. Kini ibunya baru sahaja berusia 32 tahun dan telah menukar namanya dari Kikelomo Ilori kepada Sherifat.

baca selanjutnya dari sumber asal >> KLIK SINI


4 000 Budak Comel:

! ❀ ainie sempoy ❀ ! ! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

wahh..awesome..! sesungguhnya allah maha besar

Shereen Yahya Shereen Yahya said...

subhanaAllah :)

wanie-raina wanie-raina said...

cumel baby nie huhu
alhamdulillah, at least terbukak jugak hati mak baby nie msuk islam.. :)
peace !!

::CIK LYNN:: ::CIK LYNN:: said...

subhanallah...=) kun fayakun...=)