Thursday, 26 July 2012

Bila Dah Umur 20 Tahun Baru Merasa Ada Astro Kat Rumah

Assalamualaikum semua :D
Macam mana berbuka tadi?Alhamdulillah,ingat taw,bersederhanalah dalam berbuka..Nanti tak larat pulak nak terawih kan.. :)


Dengan lafaz bismillah,niera rasmikan yang niera baru ada astro kat rumah..Ohh,niera tahu semua dah ada kan?Niera je ketinggalan zaman ... Hahaha.. Dulu time sekolah rendah,teringin giler kot nak ada astro ni..tapi dulu kan mahal sikit dari sekarang..sekarang dah murah..betullah kata mak ayah,kalau ada astro tak belajarlah jawabnya..umur 20 ni pun jadi jakun jugak nak berebut dgn adik tgk cerita..hehe..tapi niera akui la,tak de nafsu sgt nak tgk tv dah sebab dah ada yang lagi best..apa lagi yang best selain dunia blogging! :)

16 000 Budak Comel:

Pecinta pink^^ Pecinta pink^^ said...

hehe..umah kita takde astro:) lagipun bkan tgok tv mne pu..tpi best la astro..kalo sukan sebab minat tgok sukan..hehe

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

takper kalau sekarang niera baru langgan Astro baru best sebab leh ambik pakej HD terus, yang dah ada nak kena tukar decoder makan modal niera.

eesyaLavigne eesyaLavigne said...

Kak niera , rumah kita pun takda .. Ibu pernah bagi pilihan samada nak astro / internet .. Apelagi , kita pilih internet laa .. Kalau nak tgok astro , tunggu sabtu ahad .. Tengok dekat rumah nenek :)

haz haz said...

haz pn xde gak astro kat rumh. sbb family kitrg ni buknnye tgok tv sangat. semuanya internetaholic. mne taknyee. hikhik xD

Arol Mubin Arol Mubin said...

Dulu masa baru pasang Astro, Arol pun jakun jugak. Tapi sekarang dah bosan dengan Astro. Asyik cerita ulang-ulang jek. Hahaha! :D

Online lagi best! :P

Aanuar Jamil Aanuar Jamil said...

haha..
astro~~ dah boring.. siaran yg sama diulang setiap hari...

Ain Ain said...

ain da lame da ade astro..bes..ain ade astro beyond..hehe ^^

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Selamat menonton CSI...hehehe

shieraridwan shieraridwan said...

isk iskk ! umh titeww smpi skg takde astro pun Nieraaa.

huwaaaahaha :'P

Ikhwan Suhaimi Ikhwan Suhaimi said...

Ala mule2 je , kejutan budaya... nanti tgok remote control tu pun tak hingin hehehe

Nur Atiqah Mohd Zaki Nur Atiqah Mohd Zaki said...

niera, umah eyqa xde astro..
nak tengok astro g umah nenek.. :)

yana yani yana yani said...

yna pon cmtuh gak mse mla2 psg astro jakun gler pgg remote

Yumida Yumida said...

alhamdulillah..impian niera tercapai..sy pn sama dulu...mula2 nk sentuh button remote pn x tahu..since de tenet kat umah layan dh tgk tv...tv pun off je..kat umah xde sgt org..kucing2 ramai ar..haha..tu pun kuat tdo..

Faqihah Husni Faqihah Husni said...

wah... bestnya! :D

imantizz_truper imantizz_truper said...

rumah saya tak ada astro...lagipun tak ada sapa yg nak tengok tv..semua duduk hostel..mak ayah pun bukan selalu buka tv...buka pun pukul 8 ja,tengok berita...saya dgn adik pun tengok cita kartun tv9 pastu masing2 buat hal sendiri...baik buka internet,lagi bagus..hehehe

✉ ¥ana Fauzi ✉ ✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Lagipun dunia blogging ni , ada banyak manfaatnya , kita jugak boleh dapat serba sedikit ilmu yang dikongsi:)