Thursday, 2 August 2012

Perlu ke Niera Tutup Blog Ini?

 Surah Al-Baqarah Ayat 216 :

“... Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.”


Allah..Terasa berat dengan ujianMu ini..Jauhkanlah aku daripada orang-orang yang berniat jahat kepada kami..Niera rasa niera dah tak tahu nak buat apa.."Kenapa kau masih nak ganggu aku?Apa salah aku sampai nak ugut macam tu?Luar dipanggil ustaz,tapi ada niat nak bunuh diri?Update blog macam-macam nasihat kau bagi,tapi ini sikap kau?Tak boleh terima langsung ketentuan ALLAH?ALLAH itu maha mengetahui,tolong lah yakin denganNya!


Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang di usahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dan berkata): "Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau mengirakan kami salah jika kami lupa atau kami tersalah. Wahai Tuhan kami! janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, dan berilah rahmat kepada kami, dan beri Penolong kami oleh itu, tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir".  


Perlu ke Niera tutup blog ini?Please bagi pandangan korang :'( 
Seriously,rasa nak tutup blog ni,tapi sayang sgt dah dekat blog ni..buntu :'(
 

21 000 Budak Comel:

Cik Rongoks Cik Rongoks said...

alaaa..xmo la tutup blog nie :'(

enna zackni enna zackni said...

Lahhh,,baru je tadi follow, tak kan nak tutup :(

Miss NR Miss NR said...

Maksud akak, ada orang ugut akak ke?
Ala akak, tak perlulah dengar cakap orang. Bak kata teacher NR, kita kena handle masalah orang yang 'tak berapa betul' ni denagn professional. Tak payah layan dia...lama-lama diamlah mulut dia tu...satu lagi, jangan lupa mendoakan orang tu, mintak supaya dia bertaubat dan diberi hidayah oleh Allah...kalau masih tak berubah, akak serahkan kepada Allah jelah...anyway, NR bersimpati dengan akak...jangan tutup blog ni k? :)

NuRuL NuRuL said...

betul kata Miss NR tu.

Kita doakan y terbaik buat dia.

Janganlah sampai tutup blog ni. :'(

Leen Princess... Leen Princess... said...

saya rasa akk x yah lah ttp blog ni..bg sya blog akk blh bgi manfaat kpd org lain yg membacanya dgn penyampaian tazkirah akk..akk truskanlah usaha akk sebarkan dakwah kat blog ni..insyaallah Allah akn tolong akk.. :)

Ismi Iman Ismi Iman said...

niera ignore them

spe ag lau bukan kite nk menyampaikan sepotong ayat?

buat pe yg niat niera dh niatkan ok

MISS Z BERCELOTEH MISS Z BERCELOTEH said...

bagi miss z, tak payah tutup blog ne, nanti org yang buat salah tu menganggap dirinya telah menang dan makin menjadi2 pula perangainya..
teruskan berblog...

trah zain trah zain said...

macam tak faham, tapi macam faham reason nira nak tutup,,hmm,, tak perlu kot tutup cos tak semua benda yg kita semua akan bawa keburukan kat kita kan? apa orang nak kata, bia' p la dia, mulut orang, senyum je niera, chill2..hehe

Cik Fie Cik Fie said...

chill je..orang tu bukan ALLAH..
so , xyah dengar ckp org tuh..
org tuh dengki kat akak la tu..
jangan tutup blog ni k :")

Nur Atiqah Mohd Zaki Nur Atiqah Mohd Zaki said...

niera x payah la tutup blog..
bukan ke kita patot menyampaikan walau satu ayat.. jangan sedih yerk niera:) eyqa selalu support niera:)

Y.A.B umi Y.A.B umi said...

jgn tutup blog plis. blog niera ni byk beri manfaat kpd org lain.. Allah sentiasa bersama org yg sabar.

cik Lilis cik Lilis said...

jangan lah tutup . lis suka baca blog niera.
biarkan orang lain nak cakap apa.

dhia adawiyah dhia adawiyah said...

jangan la kak niera .. blog wieya kena hack semalam .. nangis2 wieya sebab wieya ingat wieya maybe dah tak dapat ke blog kak niera lagi . wieya n ramai lagi yang suka dengan blog kak niera . blog kak niera banyak ilmu tentang agama. wieya suka .

✉ ¥ana Fauzi ✉ ✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Jangan tutupppp , nanti nak komen bnyak2 , cmna ?uhuuuu~ Nakmooo tutupp taw:)

eimah siti eimah siti said...

jgn la tutup....knp nk tutup blog? sedangkan kita boleh share2 apa yang kita tau...boleh jugak berdakwah....=)

Aliff Aliff said...

la tahzan yer,..

babycomel babycomel said...

teruskan berblog ye niera, kami semua ada dibelakang menyokong niera okey

❀M!sz Zuhayra❀ ❀M!sz Zuhayra❀ said...

alaaa, tak payah tutup.
ignore what they say oke :)

Nurul Syafiqa Nurul Syafiqa said...

Kak Niera jangan tutp!Sabar kak Entry akak semua mantop takkan nak tutup?

Nurliyana Zulkifli Nurliyana Zulkifli said...

niera, sama2 kita doa padaNya.. InsyaAllah DIA akan bagi jalan keluar yabg terbaik

sunshine =) sunshine =) said...

kak niera...x yh la tutup..kite dh syg ngn blog akq ni..(: