Thursday, 2 August 2012

Punca Nak Tutup Blog?

Firstly terima kasih kepada semua yang sudi respon dalam [entry ni]..Mesti ada yang tertanya-tanya,kenapa dgn niera ni sebenarnya,kenapa dan kenapa?Semua kata-kata semangat dari anda,akan niera simpan sebaik-baiknya..

Sebenarnya,Ada seorang yang ugut dia nak bunuh diri sebab dapat tahu niera nak nikah..Macam-macam la dia ugut tapi dia bagi tahu kawan niera bukan niera .. so,niera rasa niera kena tutup blog ni atau dia akan tetap tahu kegiatan niera..niera rasa tak selamat..dalam fb niera dah lama block dia tapi bila berblog ni,niera tak tahu nak block orang mcm mana daripada baca blog niera..dalam blog dia pun,dia update something yang niera rasa takut..so,apa perlu niera buat?Ada tak yang tahu caranya nak block orang macam ni dari baca blog kita??

39 000 Budak Comel:

MISS Z BERCELOTEH MISS Z BERCELOTEH said...

tak pula miss z tahu cara block org dari baca blog kita.. hurm...sabar jalah.. tak patut org tu buat macam tu..

kalau dah tahap membahayakan keselamatan, niera jgn update ttg diri niera dulu buat sementara waktu..tkut nnti perkara tak baik pula akan berlaku..teruskan berblog, tpi demi keselamatan jgn update ttg diri niera..ini pendapat miss z

Ain Ain said...

Ish..bunoh ? Kejamnye..mesti akak niera ade peminat ni..huhu..x pe..akak x kenal die..die bace je kott..ape die boley buat..bunuh diri ? Die yang masuk neraka dan dapat dosa..just biarkan je :))

Cik Fie Cik Fie said...

ni boleh tlg akak kot..
cara block blog org..
http://kukuhcdh.blogspot.com/2010/09/cara-blokir-blog-orang.html

cik Lilis cik Lilis said...

orang yang nak bunuh diri ni memang tak kan cium bau syurga.

setuju dengan miss z, niera terus berblog tapi jangan update tentang personal niera like nikah tu dan punca dia pun sebab tu kan.

Nur Atiqah Mohd Zaki Nur Atiqah Mohd Zaki said...

nie dah kes serius.. niera sabar yerk :) maybe niera x yah update tntg diri niera buat sementara wakto.. eyqa x taw cara nak block org di blog.. i'm always support u dear..:) banyakkan sabar yerk..

sHaR!Na eLyaNa sHaR!Na eLyaNa said...

eh//pelik juga tu..msti cinta mati ni..hehe..xpa..demi keselamatan smua..fkirkan la yg terbaik..:D

Y.A.B umi Y.A.B umi said...

tp.. kalo demi keselamatan.. buatlah ape yg niera rase patot buat.. walaupon terpakse tutup blog nie..

cik yuyu cik yuyu said...

jahatnya dia.. hisshhh!!! dah bagitahu parent blom?? bgtahu diorang dulu papehal..

Cik Rongoks Cik Rongoks said...

situasi kita sama ! tp ika bukan sbb nak nikah la :)

cara ika, just ignore it . sampai satu masa dia akan bosan . at the end, dia akan sedar yg semua tu dah ditakdirkan, dah ditetapkan oleh Allah swt .

sbb kita tak mampu nk tutup mulut dia, kita tak mampu nk halang dia drpd buat bnda yg tak sepatutnya . tu lah yg ika buat . dan Alhamdulillah, skrg dia dah boleh terima ika bukan milik dia even dia amik masa 3 tahun utk itu ^^

percayalah, Allah SWT akan sentiasa bersama hambaNYA . doa banyak2, insyaAllah takde pape yg buruk akan berlaku . aminnn ^^

dhia adawiyah dhia adawiyah said...

private blog akak , n bagi orang - orang yang tertentu aje yang baca blog akak ni ..

Khai AngeL Khai AngeL said...
This comment has been removed by the author.
Miss NR Miss NR said...

Alahai..kesiannya akak :( NR tak tahu nak tolong macam mana, apalah sangat budak 12 tahun boleh tolong akak :( Hanya mampu berdoa untuk keselamatan akak :)

Khai AngeL Khai AngeL said...

Kalau dia bagi komen.. buat cam di atas tu.. kalau tidak pun, Laporkan ja pada rumah sakit mental.. orang tu sakit jiwa kot.. or kalau kronik sangat pakcik Polis kan ada

trah zain trah zain said...

owh, camtu ka? lo, nak bunuh diri? xpatot2.. niera nasihat je dia tu, kalau dia xdgr jgk, xpe, doakan je suruh jd waras balik, tugas niera dah selesai, doa byk ye niera ^^
pasal nk blog tu, blh je, explore yg bhgian setting tu.

MISS Z BERCELOTEH MISS Z BERCELOTEH said...

lagi satu, segala kata2 ugutan dia tu jgan padam eh..kalau boleh simpan, atau print ja terus..boleh buat bukti untuk lapor kat polis..salah satu langakah jika keadaan menjadi semakin teruk..

NuRuL NuRuL said...

YA ALLAH, masih ada lagi manusia macam tu. Jodoh itu ditangan ALLAH.
Kenapa sampai nak bunuh diri? Sepatutnya dia mendoakan kebahagiaan niera bukan buat benda y macam tu.
Akak pun xtaw nak cakap apa. Apa y mereka comment kat atas tu ada baiknya. Niera pikirlah y mana baik untuk niera ye. Akak doakan niera semoga dipermudahkan semuanya. Amin ~~

taqiee din taqiee din said...

sampai nk bunuh dri nih..apa kes..??
dlm islam,,dilarang sama skli bunuh dri nih...ada dlm ayat quran..rasa nye org yg ugut tuuu main2 kot...nk takut kan niera je..sabar jela..bnyak2 kan baca Ayat qursi..
insyaAllah Selamat dr kjahatan org...

^^eKaTiKaH^^ ^^eKaTiKaH^^ said...

mak ai.. sampai ugut nk bunuh diri.. siapa tu.. ishh, gile punya org..
sabar je sis. tp syg gile kalau nk tutup blog

Ayu Iman Ayu Iman said...

sian niera..xyah tutup blog tu..tukar url je..mesti xdpt cari kan..

Masz Sidek Masz Sidek said...

elok kalau niera tak yah up date tentang personal niera... update tenang lain dulu... macam tempat menarik ke... makanan ke...

semoga niera tabah... sabar dan cekal kan hati...

Masz Sidek Masz Sidek said...

elok kalau niera tak yah up date tentang personal niera... update tenang lain dulu... macam tempat menarik ke... makanan ke...

semoga niera tabah... sabar dan cekal kan hati...

Nabila Medan Nabila Medan said...

Ya Allah sampai macam tu? Nabila doakan segalanya baik-baik sahaja. Amin :)

Mass Mass said...

xyahla tutup kot just private utk sementara waktu...nanti dah reda2...buka semula

Nick Nashram Nick Nashram said...

blog jangan bagi private..nati status nuffnang glitterati akan bertukar jadi ordinary sebab google crawler x jumpe nak cari..bgs r kalo dah tukar kat ruangan komen ne..hnya org yg ade akaun google je leh komen..anon tak payah layan..

Ayuni Yusop Ayuni Yusop said...

Sabar jelah k.Yuni pun tak tahu nak tolong macam mana just Yuni boleh tolong doakan yang baik-baik untuk akaklah.

Nick Nashram Nick Nashram said...
This comment has been removed by the author.
mselim3 mselim3 said...

Biar betul niera nak tutup blog..x kan sampai macam tu sekali ...cuba cari alternatif lain....k.

Moga niera selamat berada dibawah lindunganNya,,,k

salam sahabat , salam ramadan...kalu free visit me,,,k x paksa ,,hehe.

hudahassan ^^ hudahassan ^^ said...

auch ! dye jeles kowt ngan niera . erm , atau secret admirer ? uissh . seram nih !

eesyaLavigne eesyaLavigne said...

tk payah la smpai nk tutup blog kak ..

Pecinta pink^^ Pecinta pink^^ said...

em..sabar ye Niera..jngn smpai tutup blog..msti ada pnyelesaian..apalah ada jugak org yg dengki..hmm..

✉ ¥ana Fauzi ✉ ✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Tak tahu pulakk yang tuuu , asal laa org tu kejam sangat , senang citer report je polis , kan senang , polis boleh cari ID alamat dia dimana , nanti bila polis dah berkas dia , aman laa dunia niera nty:) Insya-Allah , tawakkaltualallah je lahh , jangan tutup blog ni tau , kesian follower2 niera;)

amal amal said...

Moga Niera dijauhkan dari benda yg tak elok , Ameen !

Ismi Iman Ismi Iman said...

xd iman ke gapo dok wat bnd g2???ish2...cian pada si pemilik bdn 2.
anyway niera iman tau niera tau wat pilihan jz decide a right thing ok.anyway we all support u

shera shera said...

ish , seramnya . sabar ye kak , mesti ada penyelesaian punya . tapi yg penting . jgan tutup blog :)

Mohd Lokman Bin Ramli Mohd Lokman Bin Ramli said...

sabar lah dulu.. Dugaan dalam bulan puasa ni..

babycomel babycomel said...

terkejut balik2 kerja then baca entri niera pasal hal ni. kenapa ye si dia begitu?
my personal advise, niera buat mcm biasa je.niera tak berhutang dgn dia apa2 pun kan, & dia tak berhak nak ganggu hidup niera.. even kalau dia nak bunuh diri ke, nak apa pun tu antara dia dgn tuhan. kalau dia tak boleh nak menerima ketentuan takdir, xdpt nk terima hakikat yg niera bakal dimiliki itu masalah dia..
apa2 pun, please take care yourself. jgn takut2 utk buat report pd pihak berkuasa kalau niera rasa xselamat

Nurul Syafiqa Nurul Syafiqa said...

Iqa harap kak niera bersabar,mungkin ini salah satu dugaan atau cubaab yang diberi oleh NYA Tak yah lah tutup Blog akak
:)

Nurliyana Zulkifli Nurliyana Zulkifli said...

Niera yana tak mampu nak suh niera sabar sbb yana x brada lam situasi yang niera hadapi. Tapi satu Allah tu ada, percaya padaNya, yana doakan niera kuat :)

sunshine =) sunshine =) said...

bersabar ye akq..ini semua ujian buat akaq.ayuz mampu berdoa agar kak niera sentiasa dilindungi olehNya.. (: