Wednesday, 29 August 2012

Salam Lebaran 1433H

SYAWAL menjelang lagi. Ia adalah hari kemenangan bagi umat Islam kerana berjaya menyucikan jiwa daripada nafsu dunia dan kembali kepada fitrah yang suci.
Lantaran itu, Aidilfitri disambut dengan penuh rasa kehambaan dan kesyukuran dengan iringan takbir, tahmid dan tasbih.
 
AllahuAllah ^^
Lambatnya update blog cik niera oiii..hehe..btw,terima kasih kepada yang sudi lagi singgah ke teratak blog niera yang comot ni :) walaupun traffic agak turun tapi tetap ada yang sudi datang .. Salam lebaran buat semua :D
walaupun entry raya ni agak dah nak basi tapi tetap nak ucap jugak..puasa sebulan dan mestilah raya pun sebulan kan.. :)
Raya korang macam mana?Hurmm,kalau raya niera,niera dengan ini mengatakan raya kali ni terakhir la sebagai seorang yang berstatus bujang..Bulan depan dah nak berdua :) huhuhu..Doakan kami tau ..


Raya kali ni hanya bersederhana..sangat bersederhana..duit raya pun dapat rm100 je lebih kurang..ehh,tapi still dapat lagi duit raya..cuma banyak rumah dah tak bagi la sebab masa beraya tu digunakan untuk menjemput ke majlis perkahwinan niera nanti..dah nak jadi isteri orang kan,takkan nak dapat duit raya..hehe :)
Punca tak update blog ni pun sebab line di kampung agak slow so memang terus hilang mood nak update apa2..so sorry kepada yang menunggu entry dari niera..ehh,ada ke?hik3 :)

Dalam sepotong hadis, Baginda bersabda maksudnya: Harta itu tidak akan luak atau berkurangan akibat sedekah, tidaklah bertambah di sisi Allah s.w.t bagi seseorang yang sudi memaafkan, melainkan kemuliaan dan tidaklah seseorang merendah diri melainkan akan diangkat oleh Allah s.w.t. (Riwayat Muslim) 

Jadi disini niera dan keluarga menyusun semua jari memohon maaf kepada semua andai penulisan di blog ada menyinggung mana-mana pihak..semoga syawal kali ni penuh makna buat semua,insyaALLAH..

13 000 Budak Comel:

Phat Phat said...

selamat hari raya maaf zahir batin

Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina said...

selamat hari raya juga :)

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/eidul-fitr-2012-part-1.html

Cik Fie Cik Fie said...

wah bestnye :)

MISS Z BERCELOTEH MISS Z BERCELOTEH said...

Selamat hari raya..
bila majlisnya niera?

Nurliyana Zulkifli Nurliyana Zulkifli said...

selamat hari raya niera!
barakallah tuk majlis nanti :)

Nurliyana Zulkifli Nurliyana Zulkifli said...

selamat hari raya niera!
barakallah tuk majlis nanti :)

Sue PeLik Sue PeLik said...

selamatttt hari rayaaaa :))

Nor Zilla Sensei Nor Zilla Sensei said...

walaupun belum terlambat..selamat ari raya. semoga majlis berjalan dengan lancar

eesyaLavigne eesyaLavigne said...

selamat hari raya kak niera .. Semoga majlis akak berjalan dgn lancar .. Aminn ..

Nisa Shahrien Nisa Shahrien said...

meriahnyaa raya dye.. selamat hari raya. :)

buboo buboo said...

buu pon ada 110 ja duit raya , hehe , alhamdulillah , lepas nak baju dah :D ..

lynn kamarul lynn kamarul said...

hari ni dah 16 syawal so sempat lagi akak ucapkan salam lebaran & maaf zahir batin =)

ros_reeza ros_reeza said...

Selamat hari raya Aidilfitri :)

Tak terlambat lagi kan untuk Ros ucapkan?... :)