Wednesday, 1 August 2012

Ujian Saringan HIV Pra Perkahwinan


 ENTRY BERKAITAN LANGKAH SETERUSNYA (Ujian Saringan HIV Pra Perkahwinan) SELEPAS UPDATE LANGKAH PERTAMA BERMULA :) 


Okay,Assalamualaikum semua makcik-makcik,pakcik-pakcik yang sudi jugak jenguk blog comot milik si comel ni..Tajuk pun rasanya korang memang dah faham kan kan?Pengalaman pertama kott,itu yang eksaitedd nak bagi tau korang semua..Mungkin hasil apa yang Niera share ni,korang boleh praktikkan bila korang pulak nak kawen nanti kan..Sebab niera tak tahu langsung tau pasal benda alah ni..Semalam dah pergi ke klinik kat Dato' keramat,kuala lumpur then rupanya kena buat temujanji,nasib baik ada hari ini kosong untuk sorang,so memang rezeki niera la..dah datang jam 2 petang tadi,kena la isi borang-borang apa yang patut kan..First time nak tulis nama pengantin lelaki tu,rasa macam..."Ehh,betul ke aku dah nak kawen ni??" Hehehe,boleh pulak terketar-ketar amek fon sebab nak tgk alamat yang dia dah sms kan dekat niera..



Dah selesai isi borang Ujian Saringan HIV Pra Perkahwinan,Niera diberi taklimat mengenai HIV bersama 4 lagi bakal pengantin perempuan yang lain..Hehehe,masa tu kan , niera rasa macam niera lah paling muda + sempoi sebab yang lain nampak macam dah 25 tahun keatas pastu siap berhandbag bagai..niera?sempoi kot dengan t-shirt siap dengan track suit yang memang comel tu..Pen apa pun tak bawak..Maklumlah datang dengan ayah naik motor sehelai sepinggang..Lama kot kalau yang menunggu,ayah niera dah tertidur dah tunggu..Dalam taklimat tu,dia bagi tahu la yang segala bagai pasal HIV plus dia cakap bakal pengantin digalakkan amek ujian darah thalassemia.."Haaa??Ambik darah?" Kemudian kami dipanggil sorang-sorang untuk ujian saringan..Niera yang keempat,ikut urutan la sape dtg awal,siapa suruh datang lambat..Tapi syukur,tak jadi amek darah sebab urat niera nurse2 tu tak jumpa,habis dua-dua tangan kena enjek,,sob3 :') Result ujian HIV?alhamdulillah,Non-Reaktif..


ucapan dari blogger ayuz 


Dah selesai,kena la tunggu nak dapatkan borang keputusan untuk hantar kat JAIS kan?Sementara tunggu tu,ada la sorang pakcik nurse tegur, "Ehh,nak kawen dah?Bila ni nak makan nasi minyak?" Dengan penuh sopan santun tersenyum simpul,Niera pun jawab lah "InsyaALLAH,bulan 9 pakcik"..

Korang semua tolong doakan semua berjalan lancar ea..Makin dekat ni makin banyak ujian datang..Siapa yang nak tahu kisah niera,boleh klik sini :) Buat bakal-bakal yang nak kawen tu,ingat tau,datang nanti bawak pen..Pesanan penting tu..jangan lupa bawak fail jugak untuk isi borang tu,tak de la macam niera,dok pegang je atas motor..Hehe :)

21 000 Budak Comel:

sunshine =) sunshine =) said...

comel la kak niera ni..insyaAllah..seglanya berjln dgn lancr.. (:

✉ ¥ana Fauzi ✉ ✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Gudluck nty perkahwinan , jemput laa Yana pi kenduri kawen nira tuu , hihihi . *muka tak malu* , hahah k, melawak jerr...

Nur Atiqah Mohd Zaki Nur Atiqah Mohd Zaki said...

niera, eyqa un susah nak amek darah..
btw, eyqa doakan segala urusan niera dipermudahkan...:)

Pecinta pink^^ Pecinta pink^^ said...

kn dah agak..hehe..smoga semuanye bjalan lncar..:)

hAniEy IzhAr hAniEy IzhAr said...

tahniah.. moga berjalan lancar;)

NuRuL NuRuL said...

Semoga dipermudahkan urusan niera ni.. insyaAllah..

Semoga ianya berjalan lancar..

t jemput akak ye.. hehe

IeLa tU sAya.. IeLa tU sAya.. said...

ko pkai trcksuit jek mun..hahaha
lawak la ko..haha >.<

^^eKaTiKaH^^ ^^eKaTiKaH^^ said...

hope semuanya berjalan dgn lancar. tahniah ^^

Munira Yaakop Munira Yaakop said...

umm..dah nk tawen rupanya cik Niera.congrtz yer..smoga sume bjln lncar..N slmt jd bakal bidadari syurga nti =)

zafiRah zafiRah said...

Seronok tengok org buat persiapan kawen ^_^ lepas ni akan follow stiap yg Niera update. mne la taw bley praktikkan bile nk kawen nnt ke..ecceyh hihi.

CharlieAngleo CharlieAngleo said...

Wooow..nak kawin dah...congratulation...semoga berkekalan:)

Ahmooyy Chantekk Ahmooyy Chantekk said...

Good Luck awakk ;)

BTW, Congratulation sebab dah nak jadi isteri orang...

**Tak sabar Ahmooyy nak kawennnnnnn >.<

babycomel babycomel said...

byk jgk eh nak uruskan hal kawin ni.. semoga semuanya dipermudahkan ye, comel comel niera ni :)

haslida bakri haslida bakri said...

wahhhh! bestnya :)
semoga jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat,aminn :D

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Dulu aku nak kawen tak der pun buat check HIV..
Leceh sekarang ni nak kahwin yek..
Tak lama lagi yeee..nak kahwin!!

HannaNabiella HannaNabiella said...

yew..hanna doakan..huhu,
jemput singgah.. :)
http://farhanabiella.blogspot.com/2012/07/100-untuk-sekali-daftar-prelaunchx.html

imantizz_truper imantizz_truper said...

tahniah....jemput la nanti ya?

eesyaLavigne eesyaLavigne said...

tahniah kak niera .. Nanti jemput kita tau .. Hehehe , gurau ..

MISS Z BERCELOTEH MISS Z BERCELOTEH said...

Dugaan itu adalah untuk menguji dan menguatkan diri kita dan sesuatu perhubungan.. InsyaAllah segalany akan berjalan dengan lancar :)

keli menari keli menari said...

tahniah.Bila satu hubungan ingin menjadi halal,memang banyak dugaan.. semoga dipermudahkan urusan ^^

kelvin kelvin said...

Kalau nak tau result HIV cepat, boleh beli HIV Test Kit dari www.hivtest.com.my. Result dalam 5 min sahaja.