Thursday, 30 May 2013

Gaji Kecil, Kerja Separuh Mati ?

Gaji kecil, Kerja separuh mati ?
-Allah akan balas 'balance' kerja kuatmu dengan rezeki anak yang soleh, berjaya dan kesihatan yang baik jauh ditimpa dari kemalangan dan penyakit. Apakah rezeki menurut tafsiranmu hanya berupa wang ringgit semata ??

Orang bergaji besar syukurlah dan infaqkan sebahagian hartamu untuk manfaat Islam.

Di akhirnya, duit boleh membeli katil, tapi tidak mampu membeli tidur yang lena. Duit boleh membeli makanan yg sedap dan mewah, tapi tidak mampu membeli selera makan. Duit boleh membeli pakaian rumah dan kelengkapannya, tapi tidak mampu mengisi kebahagiaan di dalam rumah tersebut.


Sama-sama kita renung-renungkan. Sama-sama bersyukur. Sama-sama redha dengan pemberianNYA. insyaALLAH, kita akan bahagia :')

10 000 Budak Comel:

aku HaniAsyira aku HaniAsyira said...

kena bersyukur apa yg dpt kan..

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Kalau kita kat agaji kita kecik..ada yang lebih kecik..
Yang penting ikhlas..betul tak

Ammelia Yusoff Ammelia Yusoff said...

kalau tak boleh bersyuku dengan benda yang sikit, mustahil kita boleh bersyukur dengan benda yang banyak :)

✿Lady Ainaa✿ ✿Lady Ainaa✿ said...

ukurlah kesyukuran kita, bukan ukur kesusahan kita.. =)betul tu sis

~cik atin~ ~cik atin~ said...

sedikit yang mencukupi lebih baek dari banyak tapi membunuh diri..

# keyword : syukur !

MarliaMarble MarliaMarble said...

Ikhlas paling utama..diiringi syukur..=)

Mila Ahmad Mila Ahmad said...

Syukur alhamdulillah masih mampu menikmati nikmat yang Allah berikan :)

zera eira zera eira said...

bersyukur dan yakin bahawa rezeki allah ada dimana2. ;))

cerita best cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira k hihihihi :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Cik Fie Cik Fie said...

bersyukur dengan apa yg kita dpt ;)