Tuesday, 20 November 2012

Sekitar Majlis Perkahwinan Blogger Aisyah Humaira'

Assalamualaikum. Alhamdulillah, sudah lebih kurang hampir 2 bulan bergelar isteri. Walaupun agak lambat, tapi Niera nak jugak letak gambar di hari bahagia kami. Ramai juga yang bertanya. Kini Niera tunaikan harapan kalian. Seperti ramai yang dah baca [PART 1] dan [PART 2] dan [PART 3] Niera adalah antara yang bercinta selepas nikah. Kami berkenalan dalam dunia kami yang halal. Alhamdulillah, sangat bahagia. Rindu pada yang halal. Kasih pada yang halal. Segalanya berpahala. In Shaa Allah. Lets the pictures talk !

Menunggu ketibaan putera hati 


 kini bergelar Mrs Safwan


 Debaran akad nikah


Ayah Niera sebagai jurunikah 


 Alhamdulillah. Syukur ya ALLAH kerana telah engkau berikan imam yang terbaik buatku :')


Semoga hubungan indah ini hingga ke syurgaMU


 Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Perbaikilah wanita, kerana sesungguhnya wanita itu diciptakan dari tulang rusuk. Paling bengkoknya tulang rusuk itu adalah di bahagian atasnya. Jika meluruskannya terlalu keras., maka ia akan pecah. Dan jika dibiarkan, maka ia akan tetap bengkok. Maka perbaikilah wanita itu dengan cara yang baik.



 Masa nak sarung cincin ni tak tahu nak gambarkan perasaan macam mana. Yang penting bahagia. :)


 Semoga kasih kita sentiasa berpanjangan hingga ke syurga


Kini Niera dah ada dua orang ayah yang sporting! 


 Bersama sebahagian keluarga kami


 Bersama kawan-kawan USIM yang rapat. Terima kasih sebab kalian ada dari pagi hingga petang :')


 Hantaran dari pihak lelaki


Comel suami Niera :D


Dia antara sahabat. Sentiasa ada susah senang Niera. Terima kasih Fatimah :')


Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, " Sebaik-baik kamu adalah yang terbaik terhadap keluarganya dan aku adalah yang terbaik daripada kamu terhadap keluargaku. Orang yang memuliakan kaum wanita adalah orang yang mulia, dan orang yang menghina kaum wanita adalah orang yang tidak mempunyai budi pekerti." (riwayat Abu Asakir).

 Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."


 3 sahabat baik yang kini bergelar besan. Alhamdulillah.

 Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Hak suami atas isterinya (tanggungjawab isteri terhadap suaminya), bahawa isteri tidak boleh meninggalkan hamparan (tilam) suaminya, hendaklah menerima dengan baik pemberian suaminya, hendaklah taat pada perintah suaminya, tidak boleh keluar dari rumahnya kecuali dengan izin suaminya, dan tidak boleh membawa (membenarkan) orang yang dibenci oleh suaminya masuk ke dalam rumahnya." (riwayat Al-Tabrani)


 I love You!

Sayang akan sentiasa merindui Abang


Dia imam yang hebat. Dia insan terbaik. Dia suami romantik !


 Rasulullah SAW pernah mengingatkan sesiapa yang berkemampuan tetapi enggan untuk berkahwin melalui sabdanya, "Kamu berkata begitu, ingatlah demi Allah sesungguhnya aku adalah orang yang paling takut kepada Allah dan yang paling taqwa kepada-Nya, tetapi aku berpuasa dan kadangkala tidak berpuasa; aku sembahyang dan aku tidur; dan juga kahwin dengan perempuan. Barangsiapa tidak suka dengan sunnahku, dia bukanlah pengikutku".


66 000 Budak Comel:

✿Gucciey Lavender✿ ✿Gucciey Lavender✿ said...

wah . alhamdulillah .. bahagianyaa . tumpang gembira .. :)

Maryati Maryati said...

alhamdulillah... akhirnya, menjadi isteri orang.. tahniah drpd CikMa... tambahkan ilmu sentiasa ok!

Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] said...

tahniah.. ..
sweet...

Cik Adieb Cik Adieb said...

Alhamdulillah,terbina sebuah lg masjid yg indah.insyaAllah akan bahagia d dunia & bertemu d syurga Firdausi... amin :D

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

sweet sgt2...alamdullilah..semoga bhgia hingga ke syurga...amin...cinta niera adalah contoh utk lyeen..:) bhgia..cinta s elepas nikah itu indah..

Sheila Eiman Sheila Eiman said...

alhamdulillah...
taniah niera. hampir menangis bila melihat semua gambar-gambar hari bahagia niera. sheila tumpang gembira. sheila doakan niera bahagia bersama suami tercinta hingga sampai ke syurga. aminnn...
sekali lagi taniah niera =)

Cik Zaniff Cik Zaniff said...

sweet sgt.alhamdulillah..hrap bahagia hingga ke syurga ye..:)

لين Si Pipi Merah لين Si Pipi Merah said...

alhamdulillah... moga ikatan kasih sampai syurga. <3

~didiey~ ~didiey~ said...

tahniah!
moga kekal bahagia hingga ke syurga :)
dpt anak2 yg soleh solehah nnt ye

NURUL ◕‿◕ NURUL ◕‿◕ said...

Syukur Alhamdulillah,tahniah ye ^^

Nabila Medan Nabila Medan said...

alhamdulillah. berseri-seri muka akak. moga berkekalan :')

Mohd Lokman Bin Ramli Mohd Lokman Bin Ramli said...

semoga bahagia senantiasa.. ^_^

sabry oppa sabry oppa said...

comel nyee..
kedua mempelai ni..
same cantik same padan..
kiteorg kawan doakan mun dan suami berkekalan hingga ke akhir hayat..
amin insyaAllah...
kalau ada masalah jgn cepat2 buat keputusan..
tenang n bincang elok2..
ish ! munirah mcm x percaye jer kawan i ni dah kawin...
pape pun tahniah kawan

Fendy Fendy said...

tahniah...pink tuuu...

Cikgu Ma Cikgu Ma said...

tahniah...^_^

Az Meeda Az Meeda said...

Alhamdulillah.. Akak, tahniah tau. Semoga bahagia milik kalian selamanya. Aminn ! :D

amirahramli amirahramli said...

eh,fatimah tu kwn skul sye dlu..kim salam kt dye eh

MRS Rongoks MRS Rongoks said...

niera ! sangat sweeet ! ^^

Nurfara Hani Nurfara Hani said...

tahniah niera:) semoga berbahagia selalu..

iezayusof iezayusof said...

Alhamdulillah, cantik akak :D

Nasz Nasz said...

wah...sweetnya.

Anyway, tahniah saya ucapkan. semoga bahagia ke akhir hayat.

From,

Nasz

http://mohdnaser.blogspot.com

Cik Fie Cik Fie said...

Wah . bestnya ! Tahniah Ye :)

Sheqynne Hotloverzs Sheqynne Hotloverzs said...

sweet erk .. btw , tahniah ..

miz ruha miz ruha said...

sweet sangat kamu berdua... ^_^

Nana Hashim Nana Hashim said...

tumpang gembira :')

Nurul Farhana Nurul Farhana said...

Tahniah :)
Semoga kekal bahagia ke akhir hayat

hAniEy IzhAr hAniEy IzhAr said...

Tahniah! semoga sentiasa di bawah rahmat-Nya... ;D

Nurul Filzah Nurul Filzah said...

Tahniah kak .. gambar semua sweet-sweet .. Kita suka gmbr no 2 .. Comel sangat :D

Sabar Sabar said...

Tahniah niera..sama cantik sama padan..semoga diberkati.

Adilla Shahirah Adilla Shahirah said...

Tahniah akak, moga berkekalan hingga ke anak cucu. :D gambar semua sweet :D

\\ Izzah // \\ Izzah // said...

Tahniah :)

NurainSuperr NurainSuperr said...

tahniah akak. sweet lah akak dengan suami hehe. semoga berkekalan.

Eyqa Hasnan Eyqa Hasnan said...

Alhamdulillah . Tumpang bahagia dengan niera sekaranggg :) Semoga berbahagia selalu niera . Eyqa doakan semoga rumahtangga niera kekal hingga ke akhir hayat :) Aminnn

Pemikir Pemikir said...

TAHNIAH...
semoga bahagia sehingga ke anak cucu

Nur Amalina Maisarah Nur Amalina Maisarah said...

sangat sweet :D hee~ terlambat sikit.. tahniah :D wah dah sebulan lebih.moga kekal till jannah erh

Miss NR Miss NR said...

Alhamdulillah..tahniah akak! So sweet lah..:D Korang memang sama padan! Semoga bahagia hingga ke syurga :)

#Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik, begitu juga sebaliknya..;)

Zafiera Liyana Zafiera Liyana said...

Tahniah ! moga kekal hingga ke syurga :D korang memang sweet :D

anies syazwani anies syazwani said...

best nyer...barakallahufik..

huda huda said...

Lawa baju nikah warna pink tu. hahaaa =D
Btw, Tahniah buat Niera dan suami =D

kYna 'cAnGgiH' kYna 'cAnGgiH' said...

wlupun dah lambat tetap nak ucap tahniah jugak,,hehe.. tahniah akak dan pasangan. smoge berkekalan ke hujung hayat..

cik buku cik buku said...

muka korang berdua ada iras lah...sweet sangat ;)

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

wah bhgianya..tahniah :)

humaira' humaira' said...

Barakallah... =)

✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ said...

masyaAllah, terasa kebahagiannya.. tahniah dear!! semoga bhgia hingga ke syurga! amin

Syaz Blackrose Syaz Blackrose said...

Alhamdulillah...
Tahniah.. selamat penganti baru...
semoga berbahagia sehingga ke anak cucu

NJihe.am NJihe.am said...

semoga berbahagia ke anak cucu. Jiha pun nak jadi antara wanita yang bercinta selepas nikah :) http://studioous.blogspot.com/

Rizal uye Rizal uye said...

alhamduliallah bahagianya

ayut ayut said...

Barakallahu laka wabaaroka 'alaika wa jama'a bainakumaa fii khoir.
[Semoga Allah memberkatimu dan meletakkan keberkatan ke atasmu serta menghimpunkan kedua kamu dalam keberkatan]

amin....baru perasan sbb lame tak pegi sini :)

wanie wanie said...

dari ibu wanie....tahniah makcik ucapkan...rasa tenang dan terlihat nur bahagia di hati kalian berdua..semoga kekal hingga ke taman syurga..aminnnnnn

Poi Blogger Poi Blogger said...

tahniah,, moga berkekalan hingga akhir hayat,, ^^

Mas Zull Mas Zull said...

assalamualaikum aisyah...semoga berbahagia hingga hujung nyawa yer...:)

Busyra Bt Takiyudin Busyra Bt Takiyudin said...

tahniah.. smoga berkekalan hingga akhir hayat.. comel la akak.. :)

Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof said...

tahniah...slmt melayari alam rumahtangga:)

Ain Dzaya Ain Dzaya said...

terharu sangat bila dengar kisah niera...i adore u!

Ain Dzaya Ain Dzaya said...

terharu sangat bila dengar kisah niera...i adore u!

Aku Penghibur Aku Penghibur said...

tahniah sis .... semoga bahagia ke anak cucu :)

Aku Penghibur Aku Penghibur said...

tahniah sis .... semoga bahagia ke anak cucu :)

HariSaya La HariSaya La said...

serius cemburu. XD

roslita thalib roslita thalib said...

tahniah... semoga bahagia :) sweet sangat

Aisya Sensei Aisya Sensei said...

eh Fatimah la..Niera nnti kim salam kat Fatimah ea..ckp kt dy Aisyah kim salam..hehe..

Atiqah Ivy Atiqah Ivy said...

sampai entri ni, rase jeles..

hik3x
;)
semoga jodoh berkekalan hingga ke syurga, niera
amin..
:)

Strawberriy COKLAT :) Strawberriy COKLAT :) said...

huhu.. mngalir nie air mate Nurul... hahaa... best nye nikah..(aih biler lha nurul nk jadik mcm kak Niera nie... adesss)

Nurin Aqilah Nurin Aqilah said...

Semoga bahagia hingga ke akhir hayat Kak Aisyah dan suami dan In Shaa ALLLAH mahligai yang dibina kekal hingga ke Jannah-Nya . In Shaa ALLAH :D Aamiin ~

Sheila Salim Sheila Salim said...

Assalamualaikum dik, lawanya awak. simple tapi tetap manis. semoga hubungan kalian kekal bahagia hingga ke syurga. aamiin.

NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra said...

alhamdulillah..moga bahagia hingga ke syuga..;-)

ainil fazieda ainil fazieda said...

berdebarnya dada bila bca entry niera neyh ! terus rasa nk bercinta selepas nikah . bestnyaaaaaa ^^