Friday, 14 December 2012

12/12/12 Lawatan ke ISTAC

Apa istimewanya tarikh 12/12/12? Bagi Niera tiada apa yang istimewa pada hari rabu, 12/12/12. Itu hanya angka yang masa semakin berjalan dan itulah tanda kita makin menghampiri kematian. Jangan dilupa akan hal paling dekat dengan kita adalah kematian. Allahu Akbar! 
Nak share kat sini, dah lama tak cerita perkembangan hidup kan? Niera pergi lawatan ilmiah ! ke mana? ke ISTAC. :) Best tau ! Eh jap,jap. ISTAC tu apa? Institut Antarabangsa Pemikiran Islam Dan Tamadun [ISTAC] . ISTAC merupakan institut dibawah UIAM. Nak tahu lebih lanjut? Klik perkataan warna pink tu. Kat situ Niera dah sediakan laporan lawatan. huuu :) 

 Antara kawan 


 Aten Nadia Tim Saadah Syikin


 Dia kawan baik di SAMTK dan kini bertemu kembali di USIM


 sebahagian dari kami yang pergi ISTAC. Bergambar di depan fakulti kami.


 Dah sampai !


 Kerusi yang diperbuat daripada Meranti Merah dan designed by Syed Naquib al-Attas


 Setiap ada saya, mesti ada dia


 Kami 


 Ehh? 


 Senyum meski hati tidak. Mungkin.


 Terjumpa Quran Besar didalam Library ISTAC


 Antara rak buku yang ada dalam library ISTAC



 Buku peta dunia yang besar !




 Rindu. Rasa tak lengkap bila keseorangan tanpa sang suami. Allah, jagakan dia :') 



Berakhir sudah .

  • ISTAC sebuah tempat yang sangat best !
  • Design semuanya adalah idea Syed Naquib al-Attas
  • Kita boleh sambung belajar [Master & Phd] disini.
  • Semua tempat cantik dan unik.
  • Kagum bila masuk ISTAC ni.
  • Jangan lupa tengok [ENTRY] ini untuk lebih banyak gambar unik ISTAC.


4 000 Budak Comel:

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

Subahanaallah..hebatnya niera..:D
Niera sgt comel..sweet..:D

p/s: jgn risau allah akan jagakan sang suami cik niera..:D

nur naa'irah nur naa'irah said...

salam..teringin nak p tempat yg cam ni..best sgt tgk pic2 niera berpeluang p sana..:)...

Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa biru....

Cik Fie Cik Fie said...

teringin nk ke sana hihi :)