Wednesday, 30 January 2013

Bila Manusia Berkata Yang Tidak Baik Tentang Kita...


Bila manusia berkata yang tidak baik tentang kita...
Memang kita akan terluka.
Memang kita akan terasa.
Memang kita akan sakit.
Memang kita akan merana.
Memang kita akan menderita.

Tapi bersabarlah..
Ingatlah..

Kita lebih tahu siapa diri kita. Mereka tidak.
Kita lebih faham diri kita.
Mereka tidak.
Kita lebih kenal diri kita.
Mereka tidak.

Dan
ALLAH SWT jauh lebih memahami diri kita..
Yakinlah denganNYA.


13 000 Budak Comel:

ain mahsuri ismail ain mahsuri ismail said...

lumrah hidup terpaksa dengar orang mengata~ hehee

Afiqah Alias Afiqah Alias said...

memaafkan dan meminta maaf antara elemen dlm sikap merendah diri..

Cik Wieda Cik Wieda said...

besabar jela :)

AyueJean AyueJean said...

Yup, banyakkan sabar...

Husna Syauqina Husna Syauqina said...

kak, tolong ajar cara letak lagu mcm kt blog akk ni. dh google, tp kbnykkannya sy buat tak jadi -.-

Sheila Eiman Sheila Eiman said...

lumrah hidup.. semua orang tak kan terlepas dari dugaan ni..

✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ said...

betul tu niera.. cuma kadang2 kita ni tak tahan... tambah2 kalau sentuh psl mak bapa.. memang meruap ooo... hurmmm.. semoga Allah lindungi kita...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

betul tu aisyah... even org ada sakitkan hati kita.. lebih maafkan je

nur azian nur azian said...

betul..perkara ni banyak terjadi kat sy...kdg2 mmg tak tahn,sedih pon ade..tp xpe la..sabarkan aje :) ALLAH kan ada :)

Nadia Johari Nadia Johari said...

sentiasa ingati Allah..biar apa orng kata..

Yana Zulkifli Yana Zulkifli said...

betul2 niera, tp kta kdg tak namp[ak jgk salah kita.. tegur menegurlah salah masing2.. kalau x nak dgr tu cite kedua kan.. :)

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

salam..niera..lyeen pernah gaduh dgn someone taw..smpi skrg kami tak bertegur..sebab dia yg salah..lyeen x taw knpa dia tiba2 mcm tu dgn lyeen..lyeen dha minta maaf..kjap je dia ok..lpas tu balik smula prgai lama..:(

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

sha xsmpat nak minta maaf ngn ayanda tercinta :(