Sunday, 20 January 2013

Blog 2013 Hasil Design Sendiri !

Alhamdulillah. Setelah separuh hari semalam niera privatekan blog untuk try edit blog sendiri, akhirnya tercapai ! Blog berkonsepkan kemas, simple dan yang paling penting comel. Seronok dapat pilih icon-icon comel sendiri. Comel kan semua tu? Tutorial banyak membantu. Dan terhasillah blog Niera yang bernafas baru. Pink lagi. Sorry kaler lain tak de dalam fikiran.



Cuma header nampak matang kan? Comel + Matang. hik3. Haaa, yang tu bukan niera buat tapi dia yang buat. Actually Niera tanya dia macam mana nak pasang header kat blog ni, tak reti =,= dan tiba-tiba dia offer nak tolong sikit-sikit bab edit ni. Free of charge pulak tu! Alhamdulillah. Dia banyak tolong Niera untuk blog ni. Sangat-sangat terima kasih kat dia. Sanggup malam tadi jam 1 pagi masih lagi dia tolong, padahal dia sekolah hari ni. Baik betul ! Niera doakan semoga murah rezeki dia untuk dapat straight A's untuk SPM tahun ni :) Terjah blog dia ramai-ramai hari ni okay !

Niera tahu ada yang perasan design sebelum ni kan? Terima kasih jia kerana edit blog niera. tapi niera minta maaf sebab tukar. Niera tiba-tiba ada rasa nak tukar ikut design sendiri sebab sebelum ni banyak mintak tolong orang editkan. so, inilah hasilnya :) Niera suka sangat dan selesa dengan blog baru ni :) InsyaAllah kalau ada design baru, berubah la lagi wajah blog ni. Tapi rasa macam nak guna design ni sampai hujung tahun je. hik3. :D

p/s:

  • ohh ye, hari ni niera ada baca entry dua blogger comel tentang niera. Nak baca jugak? klik [sini] & [sana]
  • ehh, terlupa pulak. Niera sekarang tgh mencari lagi blog yang nak masuk bloglist niera. semalam edit pastu hilang semua. sape yang sudi, sila tinggalkan link blog dan bagi komen tentang blog niera ni :) sebelum jam 5ptg hari ni :)






34 000 Budak Comel:

Cik Rongoks Ika Cik Rongoks Ika said...

cantik ! kemas :)

Afiqah Alias Afiqah Alias said...

lepas nie bleh wt entry2 tutorial plak niera..hehe

Nurul Aini Nurul Aini said...

Betul..cantik dan sememangnya blog niera sentiasa kemas kan. ^__^

Irwan Alessa Irwan Alessa said...

wahhh cantik la niera :) kemas.. sweet pinky gitu..

p/s: mengelamun seketika bila dengar lagu muara cinta ni :(

Emas Putih Emas Putih said...

hehehe ^^ :)

Cik Aishah Cik Aishah said...

Cantikk..:)

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

wah cute..pndai niera edit hehe..pink lo

Rozita Rozita said...

comel dan cepat loading...apa rahsianya?

^^eKaTiKaH^^ ^^eKaTiKaH^^ said...

alahai, comelnye blog akak. simple, tak serabut.. suke suke :))

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

yup mmg cantik n comel sgt niera..:) bestnya...lg suka..:D

miss nuna miss nuna said...

edit blog sendiri lebih puas hati kan..

Cik Fie Cik Fie said...

blog ni makin lama , makin matang :)

www.cikfie.com

huda huda said...

hehe, cantik cantik. huda suka! =D
hurm, kalau kita edit blog sendiri, mesti lagi puas dengan hasil kerja kitakan? hehe =D
good job dear ^^

timm_bill timm_bill said...

pink itu menawan..ye x..hik3..skew2..

neesa neesa said...

nice.. :)

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

Cantik! :D

Dear KHY Dear KHY said...

cantik la design kali nie. Simple and nice :)

Seneorita Baharin Seneorita Baharin said...

salam..blog nampak sgt kemas n chantek..n laju ja loading..i loikee.. :) tahniah niera!

zakie 11 zakie 11 said...

mmg comell la blog akk...dah x serabut mcm dulu :)

saye nak masuk bloglist akk

www.zakie11.blogspot.com

Rara Emie Rara Emie said...

terasa di alam remaja gitu tengok blog niera..nampak segar..btw tambah lagi tutorial niera,,:)

Nabila Medan Nabila Medan said...

cantiklah blog kak niera! :D

Khalid Kyle Khalid Kyle said...

Simplicity is ultimately a matter of focus. Nice new design btw :)

http://aderakukeysah.blogspot.com/

[PCL] [PCL] said...

1st time singgah ..rasa cam ringan jer senang loading..

ARA DAMYA ARA DAMYA said...

comel blog kak niera . umira pn suke wrne pink tau .. cute je :D

Yana Zulkifli Yana Zulkifli said...

Salam niera, yang nie okey, loading pon laju! lebih kemas. yana pun tukar warna tema blog yana ke warna hijau.. tapi tak taulah lambat ke laju loading.
dairihatiyana.blogspot.com

||Sis aLeaSaRa|| ||Sis aLeaSaRa|| said...

wah mmg kreatif,simple but nice.lovely pinky ^^

kasih umair kasih umair said...

salam'alaik...

mabruk ! bertukar wajah...
simple tapi tetap nice sbb

i love pink...

http://nurmaira95.blogspot.com

Nabeel Fikree Nabeel Fikree said...

wah cantik gila blog baru awak! kalau sudi sekali sekala tunjuk ajar lah kitorang ni :p

meraungtaktentupasal meraungtaktentupasal said...

cantik mcm tuan punye blog...

Nadia Johari Nadia Johari said...

dulu cntik..sekrng pun cntik..hehe..

Fatihah Fatihah said...

sangat cantik ! :)

pfieya pfieya said...

Cantik (^_^)

RadhiahIlyas ッ RadhiahIlyas ッ said...

whooa! cantik + kemas :) congrate .

Marlina Mohtar Marlina Mohtar said...

memang comel dan kemas blog ni...akak suka singgah tapi jarang letak komen hehe =)