Monday, 28 January 2013

Review Novel #3 : Novel The Wedding Breaker

Actually Niera jumpa mengenai novel ni di facebook then pada minggu exam hari tu Niera terus dapatkan novel The Wedding Breaker.Best sangat ! So Niera nak kongsikan disini sikit cerita mengenainya. Jangan lupa dapatkannya. Btw, Novel ni ditulis oleh orang yang berpendidikan tinggi tau. Orang kelantan belajar kat overseas dan hanya mahu dikenali sebagai Eve. 



Sinopsis :
Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!
Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.
“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”
Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!
“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil
Kekuatan Novel:
  • Mampu buat kita tertawa dan menangis
  • Jalan cerita yang tak terlampau berat sampai nak pecah kepala pikirkan ia.
  • Banyak pengajaran yang dikongsi.


16 000 Budak Comel:

Sheila Eiman Sheila Eiman said...

wow... nak beli jugak.. saya sudah tertarik ni... :D

RadhiahIlyas ッ RadhiahIlyas ッ said...

uhuhk , mcm best je :) nk beli laa

vhan_ieyla vhan_ieyla said...

kak bole suggest novel islamik ? :)

Engku Muzahadin Engku Muzahadin said...

Dah ada tp x baca lagi... Btw, @vhan novel islamik bnyk yg best antaray, Salju Sakinah, Warkah Cinta Berbau Syurga, Andai Gerimis Berbisik dll ;)

maria firdz maria firdz said...

Huhu... Bestnya lau dpt layan novel lagi... Huhu... Lama dh tggl zmn layan novel ni..x smpt dh nk bca...

✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ said...

macam menarik je.. boleh la try baca nanti... =)

Eyqa Hasnan Eyqa Hasnan said...

Wah ! Macam best je . Nak beli nak beli ^^

faY faY said...

hari tu mmg dh nk beli tp beli suami aku ustaz dlu. hee next month yg ni plak!

amer akat amer akat said...

Hi.. aslkum.. bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Lulu Caldina Lulu Caldina said...

terbaek.. :)

Wanny :)(: Wanny :)(: said...

yupz..dah beli.Best sangat2 :)

Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] said...

wow... muka depan pun awesome.

Wina Suhaimi Wina Suhaimi said...

Ya Allah jelesnye niera dah beli. saya dah lama cari novel ni, sebab novel ni ada dalam penulisan2u cuma takat episod 27 je. tergantung sebab dia nak suh beli hehe. berapa rm novel ni yaa? siyes best baca novel ni kan.. x sabar nak beli.

vhan_ieyla vhan_ieyla said...

@Engku Muzahadin

syukran , salju sakinah lama dh baca :) yg latest lg ad suggestion ? syukran sudi bantu

nadia nadia said...

Tunggu dpt baucer baru nak cr novel ni.
Mmg dah target nak beli pun ni.

nabila nabila said...

wah,macam best. Hopefully nabila jumpa novel ni. mana tau,mampu nak beli. hehe. ;D