Wednesday, 30 January 2013

Review Novel #5 : Novel Setia Hujung Nyawa

Alhamdulillah, percaya atau tidak, novel ni dah dua minggu dibaca baru habis! Sibuk yang sebenanrnya. Tak smpat nak baca sangat. so sebelum tidur barulah baca sikit demi sedikit. Tengok cerita di tv3 pun jarang sangat. Maklumlah kita ni budak asrama. so macam tak best la tengok sangkut-sangkut, tapi setahu niera movie kat tv berbanding novel, ada lainnya kan? tak sama mana pun. hik3.



Sinopsis:

Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.

mesti ramai dah lebih arif tentang novel the superb best ni kan? Niera je baru habis baca. haha. btw, tahniah Fatin Nabila atas usaha mencurahkan idea dan berjaya buat karya yang kreatif. Tahniah !




25 000 Budak Comel:

Aku Budak Kampung Aku Budak Kampung said...

saya suka.saya suka ^_^

Afiqah Alias Afiqah Alias said...

fenomena crita nie..akak xtahu pe lg sg citer nie..huhu

Firdaus Sazali Firdaus Sazali said...

haha..sweet giler citer ni..

syufaa syufaa said...

sukaaa tgk.
xsabar nk tau ending dia.
tak bce pun novel ni.
so, surprise! hihi

fa fa said...

wahh.. fa baru je berniat nk beli buku novel ni.. hee :)

nur azian nur azian said...

sweet cerita ni..suka suka !!

combi combi said...

xpnh bace novel nie..tp tgk citer aje..hehhe

Ainim Suju Ainim Suju said...

oo...ni adaptasi novel rupanya..saya xminat tgk drama tp tau la juga sbb kakak rajin tgk

Alya Humaira' Alya Humaira' said...

huhu..novel ni semakin laris.. wajib beli... ^_^

huda huda said...

dah baca juga novel ni. haha, sweet giler ! dan yang penting happy ending! =D

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

belum beli lagi novel ni :)

Sheera Aya Sheera Aya said...

tak baca pun novel dia. just tgk kat tv je. tak sabar nak tahu ending dia :)

cweet pinky cweet pinky said...

CP baru nak carik nih , hehehe ~

Eyqa Hasnan Eyqa Hasnan said...

Cerita nie double triple best tau akak ^^

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@Eyqa Hasnan I tgk kat ur twitter :) always update . heee

cahaya izzati cahaya izzati said...

best! :D
new follower here, visit me back http://www.cahayaizzati.com

Cik Wieda Cik Wieda said...

novel karya Fatin Nabila mmg best !!

~Apam Gemok~ ~Apam Gemok~ said...

ira x sempat beli lagi novel ni !
haih~ :D

Sheila Eiman Sheila Eiman said...

dua-dua best... movie dengan novel...
sweet lahh...

najihahfara najihahfara said...

mula2 citer ni boring ..lama2 best hihi

AmalinaLee AmalinaLee said...

Hehe saya pun update pasal ni :)

http://www.amalinalee.my/2013/01/setia-hujung-nyawa.html

Yana Zulkifli Yana Zulkifli said...

best cite nie.. novel tak baca pun lagi.. ari jln2 nampak novel nie,, tapi masa tu tak tgk lagi cite so wak donno je.. tak sabar nak tau ending!

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

esok nk g pesta buku karagkraf nk beli novel ni..jum niera pegi? kat shah alam..

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

da byk da adaptasi dr novel kan hehe

Aleeza Zailan Aleeza Zailan said...

woww woww . sy baru start bace semalam . tu pun pnjam kakak sy pnye hakhak ><