Sunday, 27 January 2013

Tips Mengelakkan Malu Bila Terjatuh !

   Kalau jatuh sbb tersepak batu: 
Jangan terus bangun, sebaliknya kamu baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai. Bila sudah tiada yang nampak, barulah bangun. 

Kalau terjatuh basikal: 
Cepat-cepat naik basikal kamu semula dan buat-buat jatuh sehingga berkali-kali supaya orang ingat kamu bru blaja naik basikal 

Kalau terjatuh tangga: 
Terus bersilat seolah-olah kamu dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus. 

Kalau terjatuh dalam longkang: 
Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka kamu seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan. 

Kalau jatuh ketika naik bas: 
Jeritlah kuat-kuat "Oi! Apa ni tolak-tolak orang?" walaupun sebenarnya tiada orang di belakang kamu. 

Kalau terjatuh di depan perhentian bas: 
Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang yang membantu kamu. Kalau tak ada yang membantu baring terus sampai malam sehingga tiada seorang pun yang tinggal di perhentian bas itu. Inilah masa yang paling tepat untuk kamu bangun semula. 

Kalau tergelincir di lantai licin: 
Tariklah kawan-kawan atau sesiapa yang ada di sebelah kamu untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah kamu seorang sahaja yang dapat malu.


"Renung-renungkan dan selamat termenung"



25 000 Budak Comel:

Cik Fie Cik Fie said...

hahahaha , nak try la tips ni kalau trjatuh nanti :P

Iqa Syafiqa Iqa Syafiqa said...

haha !! nk cube yg last !!! mesti syok jatuh rmai2 hahak >.<

Afiqah Alias Afiqah Alias said...

hehe..so funny..

Cik Wieda Cik Wieda said...

kena guling-2 , baru bangun . hahaha xD

roslita thalib roslita thalib said...

haha. kelaka la

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

hamboi..haha..lyeen nk t5ry yg last tu bila jumpa niera nnt..ahhahah

mazni mazni said...

hahaha kelakarlah tpi ade betulnya jugak xD

Kassya Aswar Kassya Aswar said...

Waahhh pandai laa kak niera buat lawak sekarang. Hahaaah

mohd jamil abd patah mohd jamil abd patah said...

tipS yang menarik ni...PokCik sukO....

Irwan Alessa Irwan Alessa said...

salah satu di atas wan selalu buat.. salah satu moment yang wan akan ingat bila lalu di depan bus stop.. wkwkw :D

profmie profmie said...

wah..ade jg tipsnya..huhuu

najihahfara najihahfara said...

selalu kalau jatuh duduk diam dulu haha

red jambu red jambu said...

ohh boleh jugak buad cam tu? haiyya

dhia adawiyah dhia adawiyah said...

haha .. yang jatuh basikal tu ... kelakar !

Sheila Eiman Sheila Eiman said...

hehehe... semua lucu lahh.. hikhikhik

Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] said...

ewah.. tips mcm ni erk... bagus2..
hiiii

Jesica정수연MeMiy Jesica정수연MeMiy said...

haha nice tip

^^eKaTiKaH^^ ^^eKaTiKaH^^ said...

hahaha... kalau nak tunggu sampai malam, baik tidur terus kat perhentian bas tu... xD

nice tips :P

✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ said...

hahaha lawak la... kalau ena jadi macam ni, memang tak sempat kot nk fikir mcm ni.. ena buat muka xtahu je.. klu org gelak, ckp la "macam kau tak pernah jatuh" =P

Anis Hayati Anis Hayati said...

cara yg bgos kak
thanks :)) tp saya x berani nk try lah

Yana Zulkifli Yana Zulkifli said...

comel2 je ... hahah.. kalau jatuh then terseliuh.. aduh! yana selalu macam tu .. sakit tu

Lissa LaLissa Lissa LaLissa said...

hahahahhaa., boleh try nii., haha xD

Mysara Ab Rahman Mysara Ab Rahman said...

tq tgglkn link n follow kte..:)

stakat ni mai lum pernah g terjatuh kt public..hmpir tu ada la..
tp idea kt atas ni bagus gk..hee

Nurul Filzah Nurul Filzah said...

ahakss.. klakar :)

Nadia Johari Nadia Johari said...

hhaha..bolehla plk yng tidur smpai ke malam..