Monday, 18 February 2013

Air Ini Halal Namun Dibenci Orang?

Ya, kenyataan yang sukar diterima. Air ini halal namun ramai yang tak suka minum air ini. Kenapa? Tak sedap ! Oh, tidak bagi niera, dalam banyak-banyak air kotak, air kotak teh kundur inilah yang menjadi impian ! huuuu. Sedap ! Jarang jumpa orang yang suka air ni. Tapi dalam jarang-jarang orang tu, suami niera rupanya sangat sukakan air ni. ternyata minat kami pada air yang sama ! Air kotak teh kundur :) Korang macam mana? 


Bakal berkongsi khasiat buah kundur kepada semua nanti :)


48 000 Budak Comel:

Vee Lea Vee Lea said...

The kundur sedapp :D

nyna amani nyna amani said...

Saya memang tak boleh terima air ni.First time minum sampai kembang-kembang tekak..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

suke gilos air ne

MisEyz BLurz MisEyz BLurz said...

Teh kundur!kalau sejuk paling sedap!hihihi...

*Jom join GA pertama Eyz
http://miseyz.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html

ct nyssa ct nyssa said...

sedap air ni niera.. festime minum pn ok.. ^__^

Ahmad Zarif Ahmad Zarif said...

feveret sy jugak nih. hehe

aku eryati aku eryati said...

Mmg suka air ni

♔ Hasnie Adda ♔ ♔ Hasnie Adda ♔ said...

tak suke laa air ni . tak tau knpe . heeee

♔ Cahaya Permata «^.^»♔ ♔ Cahaya Permata «^.^»♔ said...

air nh lah paling sedap !!! rugi rugi ... hehehe :)

Diana Azis Diana Azis said...

Sedap apa air ni.. :)

red jambu red jambu said...

sangat sangat tak suke air ni -_-

Mymy Mushie Mymy Mushie said...

Tak berapa suka laa air nie , heee :)
tekak kita berbeza-beza ..

ISMA ILYA AHMAD PUAD ISMA ILYA AHMAD PUAD said...

sedap.. minum sikit-sikit ^_^

umi umi said...

saya suke sangat air nieh... bile bukak peti ais kat kedai je x lepas yg nih .. hehe

Ibu Amirul Ibu Amirul said...

suka minum air ni....

Puteri Hana Puteri Hana said...

emm,,x leh minum air ni..x suke..hee

PeRdU cINta PeRdU cINta said...

alhamdulillah akak suka air teh kundur ni..biasanya kalau pperjalanan jauh beli banyak..sekali dengan air soya bean.. :)

Ikhwan Suhaimi Ikhwan Suhaimi said...

saya suke, sbb boleh hilang dahaga.. kalau sejuk2 ~

Cik Atynn Cik Atynn said...

air teh kendur nie kalau minum time sejuk2 memang mengancam. kalau minum time dah tak sejuk kurang sket lah.. tapi tetap sedap ^_^

RadhiahIlyas ッ RadhiahIlyas ッ said...

saya mmg suke air ni. rsanye xtw laa mang xleh msuk. heheheh

Ae Zee Ae Zee said...

Kak Niera, saya memang suka air ni. Saya pun pelik kenapa ramai tak suka :)

kusyi kusyi said...

air nih best!! tapi, kalau letak air kotak soya kat sebelah dia, I choose air soya jugak!! hahahaha.

C.T.K C.T.K said...

ct xprnh minum, mungkin dh terbiasa beli yang feveret..hehe

вʋввℓɛ ρσρƨ вʋввℓɛ ρσρƨ said...

tak suke la. rse dye laen macam je msuk dlm tekak

Nurain Syahirah Nurain Syahirah said...

Ain tak suka air ni,, xsedap rasa loya!! Ain tabik org yg minum Air kundur ni!! hehe Tapikan, sekarang Ain tinggal di Kampung Kundur, Gua Musang, Kelantan....

Just nak share. Mak Ain selalu marah kalau Ain minum air kotak even Ain epal. Mak Ain ckp, ITU HANYALAH PERISA SEMATA-MATA...Contoh, Air kotak epal, dulu Ain ingatkan air kotak epal tu berkhasiat almaklumlah buah epal.. Last-last mmmg betul bukn buah epal, tapi perisa je..Dan amat membahayakan ginjal kita...

Cik Wieda Cik Wieda said...

nak kata suka sangat tak lah , tapi .......

nabila nabila said...

nabila suka minum :) sedap! walaupun orang kata tak sedap. takpa,lain orang lain citarasa. ;)

Adibah Nabilah Adibah Nabilah said...

x pnadai la nak minum kak niera ..hehe

Kira Kekuri Kira Kekuri said...

febret saya ni. sangat sedap ! :)

onie onie said...

seriously ramai yang benci dengan air ni,sedap gila kot,malah kesukaan onie jugak air ni... :D

KaKTuS BeRDuRi KaKTuS BeRDuRi said...

Betul2.. Air ni sedap.. CK pun suka air ni.. :)

Ainim Suju Ainim Suju said...

saya xsuka air kotak sgt sbb manis rasanya..

Arol Mubin Arol Mubin said...

Arol tak suka sangat air teh kundur nie tapi takdelah sampai tahap benci. Tekak nie tak berapa berkenan dengan rasanya. Hehehe! :D

Masa sekolah dulu, kawan-kawan Cina suka minum air teh kundur.

najihahfara najihahfara said...

mmg x boleh terima air ni. x sedap langsung

najihahfara najihahfara said...

mmg x boleh terima air ni. x sedap langsung

Dear KHY Dear KHY said...

kita bantai je semua. kasi je air apa semua minum :D

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

Tak pernah minum air kotak teh kundur ni :)

Nadia Johari Nadia Johari said...

x boleh nak minum hasihh

✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ said...

ena sangat2 tak minat air ni... huuuuuu memang sehati sejiwalah niera dengan hubby niera.. bgusnyaaaaaaaa

Fariq Fariq said...

teh kundur ni la sedanp.. yg tak suka tu mesti tak penah minum.. mungkin sebab namanya kundur tu org dh otomatik pk dia tak sedap.. give it a try..

StarPrincess StarPrincess said...

as salam...,sedap....air ni sedap nyum3x....lagi-lagi bila sejuk.....beshhhh kan3x...^_^ Jom tgk n3 ni Wordless Wednesday : I Need u Peace..!
thnxxxx ^_^

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Tak pernah rasa lagi ler.
Tapi dengau airnya memang tak sedap..hehehehe

CikAinaa CikAinaa said...

Memang tak suka air nih walaupun dah cuba berkali-2 (T___T)

nini nini said...

air ni sedappppp =D

Miss NR Miss NR said...

Rasa dan bau yang pelik =D

#Excited nak baca khasiatnya :D

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

ehhh..xsuka ahahah

hazdnul shafina hazdnul shafina said...

sedap ke kak?? tak pernah minum tapi ase mcm tekak ni tak boleh trima je..haha

Cik Fie Cik Fie said...

saya xsuka air ni sebab saya xpernah minum pon . haha :)