Monday, 25 February 2013

Blogger Suka Maki Hamun Blogger?

Ini kes sudah manyak terjadi dalam ini punya dunia blogger woo ! Mana boleh dbiarkan begini. Adui adui adui. Blogger ohh blogger. Ada masalah ke korang ni? Sampai suka sangat kutuk maki caci hina blogger lain? Actually, niera tahu ramai yang dah kena. Termasuklah Puan Niera ni. Semua ni pasti ada punca. Puncanya apa? Rasa nak bebel sikit kat entry ni. Niera tahu antara puncanya yang paling jelas adalah bila korang tak menang sesuatu segmen/contest/giveaway. Niera pernah dicaci dek kerana asyik niera je menang hadiah untuk top referral tahun lepas [sebelum bergelar puan] sebab time tu memang rajin giler mengadap laptop ni ping entry + blogwalking ajak orang join. Sekarang bila ada yang macam tu, niera slow down sikit la nak kejar hadiah top referral tu. Bagi peluang orang lain. Tapi ada sumber yang mengatakan dia tu budak sekolah rendah, so bagi niera, apalah sangat nak gaduh dengan budah sekolah rendah, dah macam adik-adik niera dah. so, biar je lah kan? :)
gambar hiasan utk peringatan bersama !
Macam mana timbulnya nak buat entry ini? Ini adalah kerana salah seorang penyewa iklan niera ada buat entry yang mengatakan dia menang contest blog tercantik 2013. Wah ! Tahniah3x. Dapat RM50 tuuu. Rezeki datang bergolek orang kata. Mesti lah happy kan? Tapi tak happynya bila ada pula yang pertikai ! Siap marah-marah owner contest tuh ! Adui, "BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH" ! Kut ya pun nak marah-marah, bagi la link bila menjerit kat shoutbox blogger tu. Aduhai, tu la, bila nk marah mula hilangkan identiti sebenar. Dah baling batu sembunyi tangan. Tak elok la macam tu. 

HATI kena bersih, kena fikir positif. Cuba kalau kita ditempat dia. Ada masalah, lewat umum pemenang, itu masalah biasa dik. Lain lah kalau owner contest tu memang penipu. Tapi jangan cepat menuduh sebelum periksa. Selidik dulu. Tak dinafikan ada je yang main tipu dalam kes ni. Tak pasal-pasal blogger lain pulak yang terkena jugak. Kesian la kat dia. Pemilihan ikut la mata dia, dah dia kata cantik, nak buat macam mana. Hadiah dari dia juga kan. Kalau memang rezeki kita, dapat juga. Jangan risau. Allah itu Maha Kaya. Yakinlah padanya. Kenapa nak mengharapkan manusia?

[PEMENANG CONTEST BLOG TERCANTIK 2013]
[BLOG YANG MENJADI MANGSA "BACA DI CBOX"]
"BLOGGER KAYA BUDI BAHASA!"

31 000 Budak Comel:

Seneorita Baharin Seneorita Baharin said...

tuelaa budak2 xmatang kan, sabo je laa...kalau berani sgt nk ckp, tunjuk je laa identiti tu kn, ckp je apa yg xpuas hty...dunia2...

nabila biela nabila biela said...

betol-betol....biadap budak zaman skrg ni kan..huuu

Innanie | Ariffin Innanie | Ariffin said...

biasalah tu kan. kita memang tak boleh puaskan hati semua orang!

Zaza =) Zaza =) said...

budak2...sabar ye niera..

Macikz Konah Macikz Konah said...

Rezeki ada di mana2 , kalau ada dapatlah, kekadang bila kita dah menang x semestinya hadiah tu jatuh ke tangan kita. Kan.

Nurul Aini Nurul Aini said...

Rezeki Allah bagi..dah rezeki dia. Alhamdulillah. mana boleh salahkan pengajur. Cantik itu kan subjektif. Semoga yang tak puas hati itu dapat merasionalkan dirinya semula.

Selipar Putih Selipar Putih said...

hati2 kerana da yg memerhati..

Ibnuismaini Ismail Ibnuismaini Ismail said...

Contest. Nak menang ikut taste penganjur la~

Cik Zara Cik Zara said...

ade jugak macam ni..kite yang baca ni pulak yang nek seram..ksian pulak blogger berdua tu.. sabar jelah..

my notes my notes said...

jgn layan org nak meroyan nih ... saya mmg x minat join GA ...

izah :) izah :) said...

sabar je lah dengan orang macam tu .

C.T.K C.T.K said...

jeles lettew xmenang..biarkan dia..ct pon prnh kna, sabor je lah...huhuhu..

ct lau top referer mmg xmenang sbb ct xrajin..sbb tu cri hadiah yg bnyk2 je :D

ieta ieta said...

Ish3... tak menang pun nak marah2...? saya ni ha lagi la, tak pernah menang pun relax je... adatla tu bertanding kalah & menang... Apa pun, blog pn. Niera ni memang sangat2 la comel...

Fariq Fariq said...

layankan aje la..

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

tu la msalahnya...lyeen pernah kena sekali niera..tp bila fikir semula..xpa la...kesian kat mereka...xpsl2 kita yg bbel mereka..hahaa

IntaNBerliaN IntaNBerliaN said...

sy ada beberapa kali bc entry camgini masa aktif ber GA dulu... biasa yg saya baca, yg buat hal.. yg masih adik2.. belasan tahun tu...

✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ said...

kadang2, orang yang tak menyabar macam niera cakap kan ni, seolah2 dorang tak pernah ada mslh dlm hidup.. yela, dorang tak memahami kesulitan orang lain.. hurmmmmm

rodiyatul akmar rodiyatul akmar said...

biasa laa tu . adat pertandingan kalah menang . mungkin takda rezeki , terima je laa . susah sangat jangan join segmen GA .

anis suryanie anis suryanie said...

budak2 skang ni mmg macam tu, xboleh ditegur.. pastu ade je nak protes itu ini.. huhuhu

<3 anis

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

ramai yg buat cmni tp guna anon user..cehh tau sgt pnakut..

kan3
done white :)

Cik Zura :) Cik Zura :) said...

saya pon budak2 jugak. haha :) sabar kak.....

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Mereka semua belum matang lagi kot,,

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

Kalau dah takde rezeki nak menang tu, nak buat macam mana lagi kan :) Sabar je lah dengan mereka :D

Cik Wieda Cik Wieda said...

manusia memang tak pernah syukur dengan apa yang dia ada :)

Yumida Huda Yumida Huda said...

x menang xpe..blh jalinkan hubungan sesama rakan blogger..kan kann

cik amal cik amal said...

la..niera pun pernah kena?? amal tgk blik chatbox tu, ada lagi rupanya yg kutuk....haha...ingtkn just haritu jer..hehe, sabor jer lahh..

Nadia Johari Nadia Johari said...

biasalah..kadg sifat degnki akn dtg..klo pikir nk menang je mmg gitula..kan blogging ni nak knl ramai org..klo bukan reziki xpela..

Saidatul_Qifayah Saidatul_Qifayah said...

biasalah tu....dengki mendengki...jangan di layan budak-budak...heheee

potia casadelarossa potia casadelarossa said...

masih belom blh di gelar Blogger... kenal diri dulu...

Ahmad Zarif Ahmad Zarif said...

biasala tu.. adat menang kalah. lagipun, takkan dapat puaska hati semua orang. kalau semua pemenang, bangkrap la penganjur. hehe

Cik Fie Cik Fie said...

haish . sabar jela :(