Tuesday, 26 February 2013

Kanak-kanak 4 Tahun Derita Kanser mata Perlu Bantuan Segera !



KUALA KRAI - Seorang kanak-kanak penghidap kanser mata berusia empat tahun dari Kampung Keroh, dekat sini, terlantar di hospital sejak awal bulan ini selepas keadaan penyakitnya itu bertambah teruk.

Kanak-kanak malang itu, Muhammad Azim dibawa ke Hospital Kuala Krai pada 3 Februari lalu sebelum dipindahkan ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian, dekat Kota Bharu, kerana berlaku pendarahan.

Ibunya, Nik Zuraidah Nik Yali, 39, berkata, sejak dikesan mula tumbuh pada pertengahan 2011, bonjolan kecil di kelopak mata kiri anaknya itu seolah-olah ‘hidup’ apabila semakin hari semakin membesar.

“Sejak disahkan menghidap Retinoblastoma atau sejenis kanser mata kanak-kanak, sudah banyak kali anak saya menjalani pembedahan dan kimoterapi tetapi keadaannya tidak banyak berubah.

“Kami hantar dia ke HKK baru-baru ini untuk buang ulat dalam bonjol tetapi masa dibersihkan, ada pendarahan dan terpaksa dipindahkan ke HUSM Kubang Kerian sehingga hari ini,” katanya, semalam.

Baca selanjutnya [disini]

  • Hulurkan bantuan anda kepada Nik Zuraidah Nik Yali (ibu Muhammad Azim), akaun Maybank 153029208754. 
  • Atau boleh sahaja telefon wartawan Sinar Harian Kelantan (Azman Skuad Kuala Krai) - 019 939 1097

18 000 Budak Comel:

Irwan Alessa Irwan Alessa said...

Berat mata memandang berat lagi mata memikul.. nak share entry ini, mudahan lebih ramai juga akan membantu adik kecil ini :(

Irwan Alessa Irwan Alessa said...

Berat mata memandang berat lagi mata memikul.. nak share entry ini, mudahan lebih ramai juga akan membantu adik kecil ini :(

Nadia Johari Nadia Johari said...

Ya Allah kesiannyer..smoga adik ni cept sembuh

Mimie Najib Mimie Najib said...

klau nak bntu dari segi kewangan mcm tak mmpu je..hnya mampu berdoa moga Allah mengurangkan kesakitan yang dialami..moga ada insan lain sudi membantu.. :(

hazdnul shafina hazdnul shafina said...

ya ALLAH.. TERUKNYA..... moga adik ni cpt sembuh :(

izah :) izah :) said...

Ya Allah kesiannya :'(

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

Ya Allah, kesiannya adik kecil ni.. Kecil2 lagi dah menderita penyakit sebegini.. Semoga dipermudahkan dan semoga cepat sembuh dari penyakit ini..

Vee Zawiah Vee Zawiah said...

berilah yang terbaik untuk nya ya Allah ...

deno deno said...

ya allah... kesiannya... deno doakan adik kecil ini cepat sembuh dan semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan allah ini... :(

potia casadelarossa potia casadelarossa said...

Ya Allah... berat ujian Mu Ya Allah... :'(

C.T.K C.T.K said...

kesiannyer, smoga rmai yg menghulurkan bantuan...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

ya allah kesiannya

Nur Adila Nur Adila said...

Kesiannya budak ni :(

Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] said...

sedih rasanya melihat... huuuu

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Alahai...aku takl er budak2 sakit macam ini ler....
Kasihannya!!

Cik Wieda Cik Wieda said...

Masya-allah , semoga adik Adam cepat-2 sembuh dan parents dia sabar dgan dugaan Allah .

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

kesiannya...L:(

Cik Fie Cik Fie said...

astaghfirullah :(