Monday, 4 February 2013

Tak De Twitter Bermakna Ketinggalan Zaman?

First time bertwitter, hanya 1 follower, 1 tweet dan 11 following


Nak tahu siapa yang wujudkan dan ajar Niera bertwitter ni? Adik Niera yang berumur 11 tahun ! Adik-adik niera ni semua dah ada twitter, kakak sulung diorang je ni yang tak de twitter, so nak la jugak sebab dorang kata twitter lebih best dari facebook yang boring tu. Truly, memang pun ! Bagi niera, niera bukak fb pun sebab nak ping entry, nak bukak mesej, dan jugak nak tinjau fanpage. Tu je. Tapi kadang-kadang tu cuci mata jugak la tgk gambar kawan kawen, maklumat terkini dan seangkatan dengannya. heee :D

Adik niera kata, 
"Akak ni ketinggalan zaman la..."
"Semua orang dah ada twitter, akak? "

Hmmm, disebabkan rasa macam nak tengok suasana apa yang ada dalam twitter, niera pun wujudkan lah akaun twitter ni. Bagi korang pulak? Apa bestnya twitter? Ce cerita. :)

Eh, sebelum tu jalan la malu klik button follow ni ye ;)


33 000 Budak Comel:

AyueJean AJ AyueJean AJ said...

Yeke takde twitter ketinggalan zama....??
Takdelah... =D

Budak Kampung Budak Kampung said...

no tweet in my life ^_^

ainie yusof ainie yusof said...

ada twitter, tp xminat.more prefer fb :)twitter jarang bukak

red jambu red jambu said...

yekew ketinggalan zaman..? mujur sy ad.. :). done follow ur twitter.. dah mention.. :)jgn lupe follow balek. !

yana aina yana aina said...

yana dh lama ada twitter tp smpai skrg blur ... tak reti sgt. huhuhh

RadhiahIlyas ッ RadhiahIlyas ッ said...

saya takde twitter , x rse ktinggln zmn un . heheheh

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@ainie yusof betul. jarang jugak bukk twitter, :)

Paly Paly said...

twitter kurang bes, hehehe..tapi ade jugak sb nak tweet post

✿A I N A A✿ ✿A I N A A✿ said...

ena guna twitter ni tak sampai 3 bulan... bg ena biasa je twitter ni... huhuhu.. just nk guna untuk share my blog je.. uhuks.. now dah terabai.. huaaaaaaaaa

Farisha Lyssa Farish Farisha Lyssa Farish said...

ada twitter tpi tak minat nk guna...cm xbest je

KY KY said...

eeemm..KY pun ada juga tapi tak lah on selalu, rasanya fb lebih baik kut

Cik Fie Cik Fie said...

saya ada twitter tapi x pernah guna pon . saya buat twitter sebab cuma nak usha2 twitter orang lain je . haha :P

najihahfara najihahfara said...

x lah kak..x de nye ketinggalan cumenye twitter lebih terbuka..
dah follow dah :)

Dieba Adieba Dieba Adieba said...

Takde la ketinggalan zaman sangat2.. dieba ni pun umur da 24 tahun baru ade twitter.. :)

Irwan Alessa Irwan Alessa said...

wan pulak jadikan tempat twitter tu ping blog, kekadang tengok juga perkembangan artis dan stalk crush :p

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

tapi klu ad atwitter tak penah nak buka cmna eh?mcm lyeen la..malas sunguh2 buka twitter..ahhaha

Atiqah Ivy Atiqah Ivy said...

hehe..
sy xde tweeter la..
tp adik sy ade..
tu la..bdk2 lg advance kan..

keri ikhwan keri ikhwan said...

Dh lama lupa psword twitter. Bila tengok ramai yg mngarut je kt twitter tu trus hilang mnat

izah :) izah :) said...

boleh tahanlah twitter ni ,lebih kurang macam facebook jugak .ehhh .hehe.

Dianaa Dianaa said...

kdang2 kat twitter ni banyak drama macam kat fb. ada je isu

Cik Wieda Cik Wieda said...

ketinggalan zaman ka ? saya tak da . tapi jgan jdi macam umat akhir zaman dah le . :)

Nur Atiqah Mohd Zaki Nur Atiqah Mohd Zaki said...

mana ade... malas nak tweet2 org!

Yana Zulkifli Yana Zulkifli said...

xde la ketinggalan zaman niera :).. tapi yana prefer twitter la, jom follow yana punya twitter
https://twitter.com/Yana_AsZulkifli

luqman zakaria luqman zakaria said...

luqman ade je twitter tp kurang aktif.

Ainim Suju Ainim Suju said...

x nafikan yang twitter lagi best dr FB sbb kat twitter kita boleh membebel ibarat monolog sendirian..dan kalo kita nak twitter ni khas utk kengkawan tertentu, boleh privatekan je twtr tu..so, org xleh nk suka2 hati follow kita

вʋввℓɛ ρσρƨ вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hana xde twitter pun. ntah la. tak minat. lbih preffer fb je ;)

Aniq Bukhary Aniq Bukhary said...

Online > No1 Blog > No2 Fb > No3 barulah twitter :)

BaiYah BaiYah said...

tak lah ketinggalan zaman xde akaun twitter ..janji tahu pasal twitter,,hihi..

AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION said...

saya ada pun stakat autopost je -.-

Nadia Johari Nadia Johari said...

nad xde twitter pun..nth rse mls nk wat..dh bnyk sgt lmn sosial ni..hehe

Aleeza Zailan Aleeza Zailan said...

Hakhakk >< sy punye twitter dah bersawang ~ kiheee . btw, done follow kakak :)

Arol Mubin Arol Mubin said...

Banyak perkara yang best di Twitter! Tapi Arol baru jek deactivate akaun Twitter. Sebab banyak sangat perkara yang best lah buat Arol jadi lalai. :)

Sekarang dah takde Twitter! :D

sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa said...

yaka? xdala ikut kperluaan masing2 la..kalau cm sha xtau sngat guna twitter..tp twitter best..ramai artis guna..kalau FB clasmate m grop guna tu..byk kegunaan so..ikut msing2 la :) hehe