Saturday, 16 March 2013

Cara terbaru menyebar Virus HIV

Kalau sapa yang dah tau tak apa la , nie untuk yang tak tau lagi . Harus baca :)

Cara terbaru menyebar Virus HIV



Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya... Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau
telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati... Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih
  • Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.

  • Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.

  • Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi 'Welcome to the real world, you are now HIV positive' . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawaii jadi berhati-hati... ...

  • Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman... jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling... .mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.

  • Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos Order di tempat lain. Ini adalah nyawa anda.

Sila SEBARKAN maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja...

Wallahu'alam..


copy paste dari [sini] untuk kebaikan bersama :)

22 000 Budak Comel:

nabila biela nabila biela said...

nice info niera..tq

Eyqa Hasnan Eyqa Hasnan said...

Terima kasih untuk info nie akak :) Sangat berguna ^^

Eyqa Hasnan Eyqa Hasnan said...

Terima kasih untuk info nie akak :) Sangat berguna ^^

Anis Hayati Anis Hayati said...

thanks atas entri nie
jahat btol diorg nie
org yg x bersalah pon kene
nauzubillah

PeRdU cINta PeRdU cINta said...

Assalammualaikum,,nice sharing..jaga diri bukan untuk diri sendiri sahaja malahan untuk kemaslahatan orang sekeliling juga..mog Allah jauhkan kita daripda perkara yang tidak elok..amin..

Nadya Bubble Nadya Bubble said...

Promosi Rainbow AlQuran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013 sahaja!

http://bit.ly/cd2aQx

combi combi said...

knp buat camtu :(

Kusyt.D.Luffy Kusyt.D.Luffy said...

perghh.. bahaya giler...
nauzubillah...

Mimie Mimie said...

bahayanya..

Rara Nasiha Rara Nasiha said...

Ya Allah, kenapa dorang sanggup buat macam ni?

cart kartika cart kartika said...

perkongsian yg sgt2 bgus.. truskan menulis :)

http://cartiecacloset.blogspot.com/

ainil fazieda ainil fazieda said...

ya Allah seramnya bila bca . ada jugak org sejahat ini . menganiayai org yg xbersalah .

kak Niera , Ainil nk mintak copy entry neyh boleh ?

Husna Humairah Husna Humairah said...

uishh, bahayanyaaa...

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@ainil fazieda boleh2..

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

Bahayanya! T_T
Nice sharing :)

Nadia Johari Nadia Johari said...

bhaya tu..kne selalu berwaspada

Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] said...

perlu selalu berwaspada... huuuu

Crew Fathi Crew Fathi said...

Wah.. bagus info ni.. =)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

always beware...thanks for the info

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

tq niera..mmg mbhayakan..paling seram nota berbunyi time kat panggung tu..T_T

cik wieda cik wieda said...

syukran jazilah , sis niera . skrang nie mcam2 bole brlaku hnya skelip mta ja :)bahaya tol !

Yumida Huda Yumida Huda said...

nice sharing niera
gerun baca