Sunday, 28 April 2013

Kami Sudah Ke PWTC, Anda?

Alhamdulillah, rancangan ke PWTC bersempena Pesta Buku Antarabangsa di PWTC berjalan lancar walaupun hanya bertiga. Kami naik KTM Nilai terus ke Putra, then jalan kaki sikit, terus sampai. Alhamdulillah. Ramai nya orang ! Walaupun kami pergi hari Jumaat [26/4/2013] hari 1st pesta buku ! Menarik, rasa nak beli semua buku. Terus terbayang nak wujudkan perpustakaan sendiri dalam rumah kami nanti. Suami pun minat membaca. Isteri minat borong buku. hihi :)





Jumpa majalah baby, rasa macam nak cubit-cubit je baby dalam majalah tu. Bila nak ada baby sendiri ni? Mesti comel ikut ayahnya. Hihi. Opss, semua tu akan tiba jua, cuma perlu bersabar. Allah beri apa yang kita perlu bukan apa yang kita mahu. Fokus belajar ! 


Bila ke surau, selesai solat, seorang baby yang sangat comel matanya datang ke arah Niera. Gerammm ! Lincahnya dia ! Berebut-rebut dia main buku yang kami beli. Niera doa semoga dia jadi anak soleh. Amin.


Dalam perjalanan pulang, terserempak dengan blogger Nisa Kay kalau tak silap. Cantiknya diaa.. Tapi tak sempat nak tegur sebab dia macam nak cepat. Orangnya tinggi kurus. Bilakah dapat bertemu lagi? hikhik. 


Kami pergi dari usim jam 9 pagi dan selamat pulang jam 7 malam. Alhamdulillah. Happy dengan buku yang dibeli. Walaupun ada buku yang masih dalam pencarian. InsyaALLAH akan pergi buat kali kedua Sabtu minggu depan. Mana tahu lebih banyak diskaun? ;) 

#Korang bila lagi?


26 000 Budak Comel:

baby comel baby comel said...

wah borong byk buku ye. best tu, kita nk pergi tapi jauh la plk :)

Afiqah Alias Afiqah Alias said...

xdpt ler nk jejak kaki utk thn nie..akak kat sebrang laut nie ar...huhu

uks world uks world said...

masih belom sempat nak pergi PWTC.. jelesnye akak dah pergi.. hihi

Naz Naz said...

best kan dikelilingi buku..suka ujang juga ea...hehe

Asma Sah Asma Sah said...

Bestnya ,nk pergi .. tpi jauh sngt plk :/ dgr jela org ckp best

Princess Syazliyana Princess Syazliyana said...

nak pergi T.T huwaaarghh

deno deno said...

jeles deno... kalau dah dekat mesti deno dah pergi^^

hazdnul shafina hazdnul shafina said...

salam.. untunglah akk dpt p..huhu.. kita org yg tlong bli..haha

hazdnul shafina hazdnul shafina said...

btw..baby tu comel sgt.. nnti ank k.niera comel mcm kak niera dgn ayhnye lah..hehe.. tak sabq tnggu k.niera timang ank.. papepon rezeki dr ALLAH :) menanti entry k.niera sal ank lah pulak t..hehe. insya allah.. Doakan urusn akk dipermudhkan :)

Shida Radzuan Shida Radzuan said...

inshaa allah niera..rezeki niera akn ade :)

sha dhira sha dhira said...

dah pergi jugak.. hehe.
http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/04/happy-ever-holiday-at-pbakl-pwtc-27-28.html

Syuhada Salleh Syuhada Salleh said...

x sure lg..mcm nak pegi jgk..tp xtau bile..sok mybe..

p/s:tolong komen di entri.. http://www.syuhadasalleh.my/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html thanks!

Ain Syahirah Ain Syahirah said...

Wahh!! Bestnya...Ain pun nak pergi jugaklah!! Kat sana ada kedai Pink Ain Maisarah tak?

Mysara Ab Rahman Mysara Ab Rahman said...

kte dh g 1st day ri tu! heee

Lyana's Page Lyana's Page said...

bestnya dh pegi.. yana pun xsbr juga ni, nk borong buku.. hehe

ezyra daniel ezyra daniel said...

best nye...pernah pergi skali je tu pon time rombongan skolah

^^eKaTiKaH^^ ^^eKaTiKaH^^ said...

kite tak sempat lagi pergi. teringin, tapi jauh

~N!k nURfAt!hAH hARun~ ~N!k nURfAt!hAH hARun~ said...

bila la boleh pergi...kita jauh di terengganu..best dapat cari buku...:(

Ainim Suju Ainim Suju said...

belum berkesempatan nak pergi walaupun dah dekat dengan ofis

Anonymous said...

assalamualaikum :) akak saya ingat nak pi pwtc naik ktm jugak tp xpernah lg naik ktm ke sana. saya naik ktm dari ktm kajang.
macam mana ye nak kesana?

yg saya tau(tak komfem) klau naik ktm-->KL sentral-->Putra Line-->Stesen Masjid Jamek-->Tren star LRT-->Stesen PWTC

Putra Line tu adakah berdekatan dngan KLSENTRAL?

hope akak dapat jawab soalan saya :)

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@Anonymous naik ktm terus je beli tiket ke putra, then turun kat putra, jalan kaki sikit, akan sampai pwtc. tak yah turun kat kl sentral..

onie onie said...

takdan nak p sanaaaaa T_T

Anonymous said...

@aisyah humaira' ohh takperlu interchange laa ni?ktm tu terus ke putra sekali jalan?

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@Anonymous x perlu.

Anonymous said...

@aisyah humaira' thankyou sis :) May Allah bless you :)

Cik Fie Cik Fie said...

saya pon dah pergi :)