Monday, 1 April 2013

Rezeki Dan Musibah Pada Hari Yang Sama


Alhamdulillah, masih diberi nikmat kehidupan. Semalam skype bersama pujaa hati hingga larut pagi.. hek3, Nasib baik kelas pagi batal, kalau tak konfirm ngantuk dalam kelas. Lepas tu bermulalah sessi main game dalam kuliah. haha. Pelajar nakal, pelajar terrajin. 

Tengahari pergi fakulti, terus ke kafe cari nasik. Lapaa.. Jam dah 1:45 dah. Kelas jam 2, sempat lagi nak cari lauk. Lauk pun tinggal bape kerat sangat. Sedih tapi layan je la perut yang kelaparan. Makan bersama kak Na. Time nak pilih lauk, nampak sorng laki. Pon nak amek lauk. Ohh, student. Tak nak la pandang-pandang kan. Jaga mata Jaga hati nih ! Maklumlah, saya bini orang. Tup-tup, dia mulakan bicara !

Lelaki : Ehh??
Saya : [Dongak kepala] Ehh?? Dr. Radhi. 

Saya senyum, dia pun senyum. Lecture ku rupanya. Ku sangka student, rupanya lecture. Then, buat macam biasa, time nak bayar, pelik jugak kakak kaunter tu kira guna kalkulator, padahal takde la banyak mana lauk niera kaut. Cuma nasi sepinggan, ikan goreng sekor, sambal belacan secubit, dan jugak sesenduk sayur. Dah tekan2 kalkulator, akak tu diam je. 

Saya : Kak? Berapa ringgit?
Kakak kaunter :Dr. Radhi belanja
Saya : Terima kasih Dr.

Dr ada je kat sebelah time nak bayar tu. Wah, rezeki tak sangka2. Kak Na pun dapat makan free hari ni. Alhamdulillah. Semoga rezeki Dr Radhi bertambah2. Aminn.

Tu kisah waktu siang, malam punya citer pulak, lain tau. Si kawan kesayangan Niera ni, teringin pulak makan kat luar.So, Niera pun ikut la sekali dengan kawan-kawan lain. Parking macam biasa la motor tu then helme pun letak je atas motor. Sedap punya makan, bila nak makan, pelik tengok topi tinggal satu.

Saya : Kak Na, mana topi mun??
Kak Na : Ehh?? [tengok2 sekeliling]
Saya : Sah kena curi :(

Helmet telah disahkan sampai ke tangan pencuri tak tahu malu. Topi buyuk pun nak amek ka? Adeh, macam mana nak rempit pergi kuliah esok. Apa ni? Apa ni? Bila fikirkan balik, pasti ada hikmah kan semua ni berlaku. Sedih ! 

#Jom klik iklan Niera .
http://bit.ly/Xm3iPW
http://bit.ly/16eKFMc
http://bit.ly/16eKZL5
http://bit.ly/16eLdlr
http://bit.ly/16eLlRP

Bagi link iklan korang, pasti Niera klik. Letak kat kotak komen okay. 

9 000 Budak Comel:

Eyqa Hasnan Eyqa Hasnan said...

Rezeki dan musibah pada hari yang sama ? Dugaan ..

Nazurah Zurah Nazurah Zurah said...

Biasala tu.. Lumrah hidup kan ? :)

Naz Ieqa Naz Ieqa said...

jgn sedih2 yer niera..
Done klik iklan niera...
jom klik iklan CHN pula..
http://bit.ly/16f3TkX
http://ysmcdn.com/share/my/2674/3335704

Diana Kasih Diana Kasih said...

Ini adalah dugaan + cobaan... semoga murah rezeki Munirah Zahari..

Jom cuci mata di sini : Koleksi Kain Pasang Terbaru Tapi Terhad Yee!

Anis Farhana Anis Farhana said...

Dugaan. sabar jelah. :)

Klik klik :D
http://bit.ly/10nZ5YL
http://bit.ly/16ebeTP

ct nyssa ct nyssa said...

alor,, siannye niera.. sabar yea sis ^__^

NJihe.am NJihe.am said...

Salam singgah. Hidup ibarat roda, sekejap dia tas sekejap di bawah, sekejap untung sekejap rugi. Jika kita bersabar pasti ada ganjaran yang lebih baik :)

Sally Yatiey Sally Yatiey said...

Dugaan.. Semoga murah rezeki. Mungkin ada hikmahnya :)

Cik Fie Cik Fie said...

dugaannn . :")