Sunday, 16 June 2013

80% Persiapan ke Mesir Telah Siap

Alhamdulillah, persiapan ke Mesir dah hampir 80% selesai. Excited sangat bila nak lawat tempat orang terutama tempat impian sejak dulu lagi. Allah tak bagi belajar kat sana tapi Allah bagi kahwin dengan orang yang belajar kat sana. Indah kan aturan Allah? Tak sabar nak solat dalam Masjid Azhar, lawat Pyramid yang sangat unik penciptaannya, dan macam-macam lagi ! Nak naik unta bersama suami. yeay ! 

First thing yang mesti beli mestilah beg bagasi tu kan? Pilih yang paling besar la, senang nak bubuh banyak barang. Tak sabo nak naik flight orang arab. hikhik. Niera akan naik egyptair yang memang luas dan selesa. Siap boleh baring, bantal dan selimut disediakan. Okay, tu Niera cerita akan datang sebab tak naik lagi, so tak berapa nak tahu lagi. Ini pun cerita dari suami. 


Passport dah siap, tinggal visa je nak buat esok, mudah2an dipermudahkanNYA. Sibuk2 nak exam lagi berbaki 4 paper ni, sempat lagi curi masa buat visa dan beli barang-barang nak ke Mesir. Doakanlah moga semuanya mudah. Ohhh, sangat tak sabar ! Kurang 2 minggu sahaja lagi !

"Dan barang siapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah menjadikan baginya kemudahan dalam urusan."


35 000 Budak Comel:

zainatul abu bakar zainatul abu bakar said...

Amboi bestnya dapat ke sana..hehe

pelangi haty pelangi haty said...

alhamdulillah ya ALLAH.. kami sebagai sahabat..dapat merasai nikmat kebahagiaan yg tlh KAU berikan pada sahabat ku ini..kekalkan la kebahagiaan ini hingga ke akhir hayatnye.. kekal kan laa mereka hingge ke syurga..

^^ okey bacth stam 2010 kkb.. we will be aunt-to-be after dis.. hahahahaha

pelangi haty pelangi haty said...

alhamdulillah ya ALLAH.. kami sebagai sahabat..dapat merasai nikmat kebahagiaan yg tlh KAU berikan pada sahabat ku ini..kekalkan la kebahagiaan ini hingga ke akhir hayatnye.. kekal kan laa mereka hingge ke syurga..

^^ okey bacth stam 2010 kkb.. we will be aunt-to-be after dis.. hahahahaha

Syamimi Hazirah Syamimi Hazirah said...

Untungnya Niera. Semoga Allah permudahkan perjalanan Niera sepanjang berada di sana :)

Shakirah Rosli Shakirah Rosli said...

Moga Allah mudahkan peperiksaan dan urusan akk dan memberi keselamatan untuk perjalanan kak niera ke sana nanti insyaAllah ^^

Nur Aisyah Nur Aisyah said...

Pegi Mesir ? Bestnya . . Huhu .
Untung la akak ~
Kem slam la kat mesir yaa :3

zAnA hAmDaN zAnA hAmDaN said...

alhamdulillah~ untung budak kecik ni da membesar. hehe. semoge selamat pergi dan selamat pulang ea, sahabat. kirim salam rindu dekat sahabat2 yg kt sana nanti ea. ;)

Sharifah Syahirah Sharifah Syahirah said...

in syaa Allah. kami doakan terbaik untuk aisyah :)

nabila biela nabila biela said...

niera,,nak ikot!!!hehe

Imani Iwani Imani Iwani said...

bestnyer nk ke bumi mesir..lbih2 lagi nk jumpa suami..semoga selamat sampai.:)

Syan_Neesa Syan_Neesa said...

welcome to Egypt! ^_^

Ainim Suju Ainim Suju said...

Wah..dapat la lepaskan rindu pada en suami ye. Semoga segalanya dipermudahkan ya

PeRdU cINta PeRdU cINta said...

tiada yang lebih baik dan sempurna melainkan rancangan Allah untuk kita hambaNYA.. *,*

Mysara Ab Rahman Mysara Ab Rahman said...

wah bestnyer! nt kongsikan gmbr byk2 tau terutamanya nk tgok piramid tu..hee

Emas Putih Emas Putih said...

Semoga dipermudahkan..Aamin..

Sakinah Sakinah said...

waahhh. best nya kak. sakinah doakan selamat pergi and balik ye :D

Alia Ali Ahmad Alia Ali Ahmad said...

bestnya kak niera !! sumpah jeles,,,, nnti jangan lupa cerita dekat belog pengalaman ke sana :)

Mimie Najib Mimie Najib said...

semoga dipermudahkan urusan niera.. :)
seronoknya dapat melawat tempat orang..

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@pelangi haty hahaha.. dah2, jgn ngada nak jd aunty awal2 :P

✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

bestnyaa niera nak ke mesir.. btw, take care ye

keli menari keli menari said...

wahhh best. good luck exam. dan moge hepi2 ke sane nt

NurainSuperr NurainSuperr said...

bestnyaaa dapat p sana. nanti jaga diri baik baik :)

Dear KHY Dear KHY said...

bestnye akak, semoga selamat perjalanan pergi dan balik ya :)

Husein Rider Husein Rider said...

Semoga selamat smpai dan dpt jmpa suami trsayang. Egypt is a nice country.

Sukma Haron Sukma Haron said...

alhamdulillah...bestnya dpat pergi Mesir.....

Maria Firdz Maria Firdz said...

moga dipermudahkan... mesti teruja nk tgk tmpat org dan jmpe yg disyg di sana kan... :)

pelangi haty pelangi haty said...

alaaa..xboley ke?? nak jugak nak jugak.. dah besar dah kecik kite.. rinfmdu sgt dkt kecik.. doakn utk kite jugak ea.. sayang awk sesangat.. jge diri k..jgn notty??

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@pelangi haty heee, tak nakal la.. gedik tu mungkin lah.. hehe.. org dah halal la katakan. ^_^ kita doakan awak pun dpt jodoh yg baik. ameen

nur lyla nur lyla said...

muat x klau lyla msuk kt dlm beg? nk ikot.. hihi

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@nur lyla boleh kalau berat 20 kg :) hihi..

aisyah humaira' aisyah humaira' said...

@nur lyla boleh kalau berat 20 kg :) hihi..

nur naa'irah nur naa'irah said...

salam..smg semua berjln lncar..dan selamat sepanjang perjlanan pulang dan pergi, in shaa ALLAH ameen....best nya dpt p sana..

arifah arifah said...

Best nya..dapat cuti and jumpa husband kat sane..hari hari lah dating :) indahnya cinta lepas nikah :) hehe

Haruno Hana 하나 Haruno Hana 하나 said...

bestnya dapat melawat negara Arab :)

Cik Fie Cik Fie said...

jaga diri baik2 kak ;)