Wednesday, 14 August 2013

Mesir Isytihar Darurat Sebulan [tertakluk kepada perubahan]

Bismillahirrahmanirrahim. Allahu Allah. 14 Ogos 2013 menyaksikan Mesir bermandikan darah. Umum mengetahui keadaan gawat di Mesir. Semua pelajar Malaysia dinasihatkan berhati-hati dan mematuhi arahan pekeliling yang dikeluarkan Persatuan Melayu Republik Arab Mesir [PMRAM].


InsyaAllah, setakat ini, kawasan penginapan kami masih terkawal. Sama-sama doakan agar kita semua sentiasa dibawah lindunganNYA. Hanya doa senjata kita. Yakin dengan doa. Share kan di wall-wall facebook kita agar masing-masing berkongsi info dan saling mendoakan umat islam di Mesir. Pengalaman pertama di bumi Mesir dengan kejadian sebegini. Allah. Tak tahu nak ungkap perasaan macam mana. Moga Allah sentiasa pelihara kami semua di sini. Amin.


Anda boleh dapatkan perkembangan terkini dari page-page facebook yang boleh dipercayai. Mereka akan sentiasa update info dari masa ke semasa mengenai bumi Mesir. 
  1. Persatuan Melayu Republik Arab Mesir [PMRAM]
  2. Abdul Malik
  3. Mesir Kini
  4. Pilihanraya Mesir
  5. Education Malaysia Egypt






10 000 Budak Comel:

Imani Iwani Imani Iwani said...

semoga niera dan suami selamat di sana..amin

Ayu Zan Ayu Zan said...

astagfirullah.

moga semua di sana dilindung Allah sentiasa.. aamiinn...

Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah said...

Ya Allah bila nak berakhir huru-hara di Mesir ne. semoga Niera dan yang lain selamat. tc je.

Sheila Salim Sheila Salim said...

assalamualaikum dik. masyallah. sama2 kita berdoa semoga semuanya kembali pulih. hati2 kat sana ye. jangan keluar ke public, bahaya :(

Mohamad Khairil Mohamad Khairil said...

Takutnya,Sampai darurat :(

cik yaya cik yaya said...

semoga semuanya selamat.. insyaAllah

FarhanahAdzlan FarhanahAdzlan said...

moga sis dan suami sentiasa mendapat perlindungan dariNYA.
sama3 kita doakan moga Mesir dapat pertolongan dari Allah. InsyaAllah agama Allah pasti menang :)

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

Mesir porak peranda hanya kerana rebut kuasa...
Srmoga semuanya selamat

Zawiah Zawiah said...

semoga kamu dan suami berada di bawah lindungan Nya ... aaamin .

Zamani Abe Zamani Abe said...

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!