Thursday, 7 November 2013

Merancang Zuriat Yang Soleh


Setiap pasangan mengimpikan anak yang soleh. Tipulah ada yang tak nak kan? Niera jumpa gambar ni dalam page di facebook, terasa nak share. Biar sama-sama dapat pengetahuan baru. Terutama buat pengantin yang masih baru macam Niera. Ehh? Haha. Alaaa, belum lahir orang ketiga, masih dikatakan baru la kan? Hari-hari macam pengantin baru. ^_^

Sebelum Mengandung
  • Melazimkan ibadah dan menjauhi maksiat
  • Memilih pasangan yang soleh
  • Melakukan akad nikah yang menepati sunnah
  • Meminta perlindungan Allah ketika jimak

Bagi pasangan yang beum mendapat anak, digalakkan agar memperbanyakkan ;
  • Istighfar
  • Sedekah
  • Doa

Berkata Mujahid bin Jabr ; "Sesungguhnya Allah menjadikan anak dan cucu yang soleh daripada ibu bapa yang soleh"

10 000 Budak Comel:

Zaza Zafran 귀여운 Zaza Zafran 귀여운 said...

Jln bw kt sini

ain syafieqa ain syafieqa said...

Semoga cepat mdpt zuriat yg soleh

Sheila Salim Sheila Salim said...

assalamualaikum dik, in shaa Allah. ada rezeki nanti kamu pun akan bertiga jua. heee. thanks bagi tips. akak dah nikah 1tahun setengah, alhamdullilah... tengah pregnant ni :)

Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah said...

thanks for sharing niera :)

Hafiza AizZawa Hafiza AizZawa said...

thx atas perkongsian..

Alia Ali Ahmad Alia Ali Ahmad said...

wah ... mcm tak lama je kak niera.. hikhik .. apa2 pun semoga dapat zuriat yang soleh dan soleha . :D

Maria Firdz Maria Firdz said...

nice sharing... :)

Hunny Kitty Hunny Kitty said...

insyaAllah..apa2 pun kita berusaha & doa sebanyaknya...

Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa said...

ehem..ehem....mcm ada je dah ni..apapun, lyeen doakan yg terbaik utk niera...:D

Nadia Johari Nadia Johari said...

Sudah ade ke.. =)..