Saturday, 1 March 2014

Bertubuh Besar Dan Tinggi Pakej Keselamatan Di Mesin ATM

Baru je balik dari maybank tadi, ada datang idea baru untuk post kali ini. Ternyata ada satu fakta yang melingkari dunia otak Niera masa kat maybank tadi. Fuhh, maybank Nilai memang penuh dengan orang hari ini. Masa beratur di mesin ATM, ada sorang uncle ni beratur depan Niera, bila turn dia, tak habis-habis dok pandang Niera, bertubuh besar dan tinggi adalah pakej yang lengkap sebenarnya bila beradaa di mesin ATM. Dia berjaya mengawal mesin ATM dengan hanya tutup dengan kebesaran tubuhnya. Bagi Niera itu dah salah satu ciri keselamatan yang bukan semua orang dapat buat, tambah-tambah Niera yang memang dah sah-sah tak cukup tinggi. Tapi musykil jugak, kenapalah uncle ni dok pandang-pandang belakang. Ohh, mungkin dia lebih berhati-hati sebab banyak kemungkinan bila berada di mesin ATM ni.  
  

Dinasihatkan juga kepada seluruh warga Malaysia agar berhati-hati semasa berada di Mesin ATM, macam-macam taktik laa nii untuk perangkap kita terutama buat kaum wanita, adik-adik, dan insan yang lemah. Yang tak cukup tinggi pun mesti hati-hati, sebab senang je dia nak tengok baki wang kita dalam mesin tu kalau kita tak berjaga-jaga. Kalau Niera, amalkan baca ayat qursi dan masa nak masukkan kad ATM tu, baca bismillah. Jangan excited sangat kalau nak keluarkan duit, ingat bahawasanya ujian Allah itu dimana-mana. Banyakkan berzikir :)


11 000 Budak Comel:

Incik Zarif Incik Zarif said...

kenala pergi dengan kawan niera. bahaya kalo prempuan sorang2. walaupun kat atm tu ramai orang. cegah sebelum kena

Sheila Salim Sheila Salim said...

Assalamualaikum dik.. akak jarang keluarkan duit. selalunya suami yang pergi. kita ni penakut sket orangnya. heheee ~~~

Sukma Haron Sukma Haron said...

Kalau nak keluarkan wang harus ramai org...

Hanif Idrus Hanif Idrus said...

P3rkongsian yg baik..

Puan Bui Junaidi Puan Bui Junaidi said...

JGN PERGI ATM YANG TAK RAMAI ORG,THEN JGN PERGI WAKTU MALAM JUGAK

Sheila Salim Sheila Salim said...

Assalamualaikum niera, bab ATM semua akak serah ke suami. akak ni cuak2 berani je. hehe singgah menabung hyppTV sini. jaga kesihatan baik2 ye dik~~~

Eimma Esmail Eimma Esmail said...

setuju :)

Anne Idris Anne Idris said...

Hi. Nice to read your blog. Jom lawati saya http://www.mommyanneshop.com/ . Tq

IFA Athirah IFA Athirah said...

same lahh kite. kdg2 bile kt suatu tmpat tu, time tu tiba2 idea dtg nk tulis.hoho

ai mohamad ai mohamad said...

betol2..badan besar dan tinggi mmg pake best kat atm..baru la x malu nak cek balance kalau ada rm10 hengget je..hehe..

Syaza Nazura Syaza Nazura said...

Ya Allah, betul sangat-sangat! Haritu stress gila nak mati sebab masa tengah nak transferkan duit (nazu suka beli shawls online), tetiba rasa ada orang macam tolak2 or tergesel kat bahu nazu. Rupanya orang kat belakang tu sandar kat dinding and macam rapat semacam je. Adehhh -.-'

By the way, Nazu tengah nak cari sponsor untuk giveaway masa Ramadan nanti, jemput join kalau ada masa dan berminat ye :D

Boleh singgah baca untuk maklumat lanjut: http://www.syazanazura.com/2014/06/1400th-lucky-follower-blogwalking-list.html

Thank you :)

Syaza/Nazu